Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, υλοποιώντας την απόφασή του για παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες που έφτασαν στην περιοχή μας, αποφάσισε να προβεί στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

 Τα είδη πρώτης ανάγκης που έχουν γνωστοποιηθεί ήδη από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή , όπως διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή, είναι τα κάτωθι:

  1. Τρόφιμα: κρουασάν, χυμοί σε ατομική συσκευασία, μπισκότα, φρυγανιές, γάλα εβαπορέ, γάλα βρεφικό, παστεριωμένο γάλα 1lt μακράς διάρκειας σε χάρτινη συσκευασία, που να διατηρείται εκτός ψυγείου (όχι εβαπορέ), βρεφικά γάλατα σε σκόνη, φρυγανιές, μπισκότα, μέλι και μαρμελάδες (σε ατομικές μερίδες), τσάι (σε φακελάκια).
  2. Παπούτσια αθλητικά Νo 40-43.
  3. Είδη ατομικής υγιεινής: μωρομάντιλα, πάνες, σαμπουάν και υγρό σαπούνι σε μικρές συσκευασίες ή επαγγελματικές μαζί με μικρά πλαστικά μπουκαλάκια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, ξυραφάκια μιας χρήσης.
  4. Εξοπλισμός: βραστήρες επαγγελματικοί, πλαστικά ποτήρια, πιάτα, πιρούνια και θερμικά ποτήρια.
  5. Νερό σε συσκευασία των 500ml.
  6. Πετσέτες προσώπου.

Επίσης, όσοι επιθυμούν να συνδράμουν για την Κουζίνα Αλληλεγγύης, μπορούν να φέρνουν τρόφιμα.

Τα είδη πρώτης ανάγκης και τα τρόφιμα θα συγκεντρώνονται στο κατάστημα με Είδη Αλιείας της κ. Σαμουηλίδη Έλλης, Ρ. Φεραίου 67 (μεταξύ Ροζού και Αθ. Διάκου) και ώρες 10:30-14:00, κάθε μέρα και 17:30-21:00, κάθε Τρίτη, Πέμπτη , Παρασκευή.