Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου διοργανώνει με μεγάλη χαρά μια εκδήλωση εξωστρέφειας για την βολιώτικη αγορά με σκοπό την ανταποδοτικότητα των τοπικών επιχειρήσεων προς τους φίλους καταναλωτές, οι οποίοι στηρίζουν τις επιχειρήσεις των συμπολιτών τους σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Ο Σύλλογος μας πιστεύει πως η επιτυχία της Λευκής Νύχτας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από τη συνεργασία όλων και κυρίως των υπαλλήλων, που εργάζονται στα καταστήματα μας και θεωρούνται αναπόσπαστο κομμάτι της εμπορικής αγοράς. Πολλοί υπάλληλοι που εργάζονται στα καταστήματα μας είναι φίλοι ή και συγγενείς , τους οποίους τους βλέπουμε ως συνεργάτες κι όχι σαν υπαλλήλους.

Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή σε όλους τους συναδέλφους να τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες που ορίζει  ο νόμος για τους εργαζομένους, συγκεκριμένα θα πρέπει να δηλωθεί στο σύστημα Εργάνη στο έντυπο Συμπληρωματικού ωραρίου  οι ώρες εργασίας – για τους υπαλλήλους προβλέπεται ωράριο εργασίας από τις 18:00 -01:00. Ακόμη, ενημερώνουμε ότι είναι στη δικαιοδοσία του εργοδότη να δηλώσει τις ώρες ως υπερεργασία ή υπερωρία ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης τους. Ωστόσο, να τονίσουμε ότι προβλέπεται προσαύξηση 25% για ωράριο εργασίας πέραν τις 22:00. Θα ήταν φρόνιμο κάθε επιχείρηση να ενημερώσει τον υπεύθυνο λογιστή για τις τροποποιήσεις, ώστε να μην υπάρξει καμιά αίσθηση αδικίας ή εκμετάλλευσης. Σε περίπτωση που υπάρξουν δυσάρεστα συμβάντα παραβίασης του νόμου σε βάρος του εργαζομένου από κάποιο συνάδελφο  o Εμπορικός Σύλλογος Βόλου θα ζητήσει την πλήρη εφαρμογή του νόμου αμερόληπτα.

Είναι σημαντικό όλοι μαζί επιχειρηματίες, έμποροι και υπάλληλοι αυτής της τοπικής αγοράς να πνέουμε κλίμα συναδέλφωσης, συνεργασίας και οράματος για την πόλη μας. Ευελπιστούμε στην αμέριστη συμμετοχή όλων και στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Σας ευχαριστούμε όλους.