Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, ο οποίος εκπροσωπεί το μεγαλύτερο μέρος των εμπορικών καταστημάτων της περιοχής κάλεσε τα μέλη του  να καθιερώσουν  ειδικές μειωμένες τιμές για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για όλη τη διάρκεια του έτους. Το ποσοστό μείωσης των τιμών καθορίζεται από την κάθε επιχείρηση και δεν ισχύει για είδη που είναι σε προσφορά καθώς και στις περιόδους των τακτικών εκπτώσεων, χειμερινών εκπτώσεων (15/01 – 28/02) και θερινών εκπτώσεων (15/07 – 31/08).  Ο φοιτητικός οδηγός αυτός θα περιέχει όλα τα  καταστήματα, που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία αυτή, και θα αναγράφονται το ποσοστό έκπτωσης, η διεύθυνση και το τηλέφωνο επικοινωνίας των καταστημάτων για τη διευκόλυνση των σπουδαστών της πόλης.
Ο εκπτωτικός οδηγός θα διανεμηθεί σχεδόν στα μέσα του επόμενου μήνα  στις γραμματείες των σχολών και  στους χώρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ώστε να είναι διαθέσιμος κάθε στιγμή στους φοιτητές της πόλης μας.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου  προσπαθεί να συμβάλλει στην ανάκαμψη κι ανάπτυξη της αγοράς και παράλληλα να ευχαριστήσει το νεανικό κοινό προσφέροντας ειδικές τιμές, ποιότητα και ποικιλία αγαθών, στηρίζοντας τα τοπικά εμπορικά καταστήματα.