Κατηγορία 4 Σεπτεμβρίου, 2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

0

Ο Πρόεδρος , κ. Οντόπουλος Απόστολος και τα μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου «βρέθηκαν» σε τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής πολιτικής, κ Τριαντόπουλο Χρ., χθες ημέρα Πέμπτη 03 Σεπτεμβρίου 2020, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο.
Στα πλαίσια μιας προοπτικής του εμπορίου και της αντιμετώπισης προβλημάτων που επιβαρύνουν την εμπορική κίνηση και λειτουργία των καταστημάτων κυμάνθηκε η συζήτηση με έμφαση στις επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων συνάθροισης ατόμων, που πλήττουν κυρίως τον κλάδο των ανθοπωλών και της οργάνωσης εκδηλώσεων. Επίσης, αναφέρθηκε η πτώση της αγοράς στον τομέα ένδυσης κι υπόδησης, ο οποίος παρά τις εκπτώσεις δεν είδε το τζίρο να ανεβαίνει. Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου μετέφερε την εικόνα της αγοράς και τις έντονες ανησυχίες του για την εξέλιξη των χειρισμών ενόψει δεύτερου κύματος της πανδημίας. Τέλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης αιτήθηκε να παραταθεί το μέτρο «Μείωση ενοικίου των εμπορικών επιχειρήσεων» και να αναζητηθούν λύσεις για το έντονο πρόβλημα ελλείψεως της ρευστότητας στην αγορά.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ευχαρίστησε τον κ. Τριαντόπουλο Χρ., ο οποίος αφουγκράστηκε και κατέγραψε τα προβλήματα της αγοράς και παρείχε τη θετική ανταπόκριση για ενέργειες που θα προωθήσουν το επιχειρηματικότητα και την εμπορική άνθηση.

Πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης Αρχαιρεσιών

0

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου αποφάσισε και όρισε τις ημερομηνίες διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης για τη διενέργεια αρχαιρεσιών.

Καλούνται λοιπόν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου στο  χώρο (ισόγειο κατάστημα)  οδού , Σπ. Σπυρίδη 66, 38221 Βόλος.

Σύμφωνα με το καταστατικό οι ημερομηνίες που ορίζονται για την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης  είναι η Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου  ή η Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου ή η Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020.

Προς αποφυγή ταλαιπωρίας και άσκοπων μετακινήσεων η Γενική Συνέλευση του Ε.Σ.Β. θα πραγματοποιηθεί ΤΕΛΙΚΑ  την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 07:30 π.μ.

Μοναδικό  θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι:

« Ορισμός Εφορευτικής Επιτροπής Αρχαιρεσιών ΕΣΒ »

Μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης θα διεξαχθεί η διαδικασία αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΓΕΦΥΡΑ”

0

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ενημερώνει τα μέλη του και τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες ότι  πραγματοποιείται  σε δανειολήπτες το πρόγραμμα “Γέφυρα“.

Σχετικά με το πρόγραμμα αναφέρονται τα εξής:

Ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου 2020, η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) του Υπουργείου Οικονομικών, για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Γέφυρα», το οποίο αφορά την επιδότηση δανείων με υποθήκη στην Α’ κατοικία όσων επλήγησαν από τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ, www.keyd.gov.gr, μέσω μιας απλής και εύκολης για τον χρήστη διαδικασίας, χωρίς να χρειάζεται η συνυποβολή οποιουδήποτε δικαιολογητικού. Εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, θα λάβουν την κρατική επιδότηση για συνολικά 9 μήνες.

Η συνεισφορά του Δημοσίου για την υποστήριξη των πληγέντων συμπολιτών μας που έχουν εξυπηρετούμενα δάνεια ή με καθυστέρηση έως 90 ημέρες, ανέρχεται στο 90% της μηνιαίας δόσης και μέχρι του ποσού των 600 ευρώ, ανά πιστωτή, για το 1ο τρίμηνο. Στο 2ο τρίμηνο η συνεισφορά ανέρχεται στο 80% της μηνιαίας δόσης και στο 3ο τρίμηνο στο 70%.

Για όσους έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια ή με καθυστέρηση άνω των 90 ημερών, τα οποία δεν έχουν ακόμη καταγγελθεί, η συνεισφορά ανέρχεται στο 80% της μηνιαίας δόσης και μέχρι του ποσού των 500 ευρώ, ανά πιστωτή, για το 1ο τρίμηνο. Στο 2ο τρίμηνο η συνεισφορά ανέρχεται στο 70% της μηνιαίας δόσης και στο 3ο τρίμηνο στο 60%.

Στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ή δάνεια με καθυστέρηση άνω των 90 ημερών, τα οποία έχουν ήδη καταγγελθεί, η επιδότηση ανέρχεται στο 60% της μηνιαίας δόσης και μέχρι του ποσού των 300 ευρώ, ανά πιστωτή, για το 1ο τρίμηνο. Στο 2ο τρίμηνο η συνεισφορά ανέρχεται στο 50% της μηνιαίας δόσης και στο 3ο τρίμηνο στο 30%.

Επιλέξιμα θεωρούνται τα φυσικά πρόσωπα που έχουν είτε τα ίδια, είτε σύζυγος ή εξαρτώμενο μέλος, αποδεδειγμένα πληγεί και ενταχθεί στα ληφθέντα μέτρα στο πλαίσιο του κορωνοϊού.

Πληγέντες από τον κορωνοϊό θεωρούνται -μεταξύ άλλων- ελεύθεροι επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα που ασκούν ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα στους οποίους παρασχέθηκε οικονομική ενίσχυση (αρ.8 Π.Ν.Π.20-03-2020) ή είχαν μείωση εσόδων μεγαλύτερη ή ίση από 20% στο Β τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, όσοι έλαβαν ενίσχυση με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής ή μέσω του μηχανισμού “Συνεργασία”, εταίροι προσωπικών ή κεφαλαιουχικών εταιρειών των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί υποχρεωτικά ή έχουν λάβει ενίσχυση (αρ.8 Π.Ν.Π.20-03-2020), ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έλαβαν μειωμένο μίσθωμα, άνεργοι και μακροχρόνια άνεργοι στους οποίους παρασχέθηκε οικονομική ενίσχυση, εργαζόμενοι στους οποίους παρασχέθηκε οικονομική ενίσχυση ή είχαν μείωση του μέσου μικτού μηνιαίου μισθού Μαρτίου-Απριλίου σε σχέση με τον αντίστοιχο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου κ.α. (βλ. αρ. 71 Ν.4714/2020).

Το Κέντρο Ενημέρωσης & Υποστήριξης Δανειοληπτών (Κ.Ε.Υ.Δ.) Βόλου αποτελεί περιφερειακή υπηρεσία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για δημόσια υπηρεσία η οποία ενημερώνει δωρεάν δανειολήπτες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και συνεργάτες τους (λογιστές, δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους κ.α.). Αν και τα Κ.Ε.Υ.Δ. δεν υποβάλλουν αιτήσεις, δεν προβαίνουν σε ρυθμίσεις – κουρέματα, ωστόσο, ενημερώνουν για το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και τις λύσεις που παρέχει, συμβουλεύουν και απαντούν σε απορίες ώστε οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να τηλεφωνήσουν στο  213.212.57.30 για να προγραμματίσουν ραντεβού. Στη συνέχεια ένας υπάλληλος του Κ.Ε.Υ.Δ. Βόλου θα τους καλέσει τηλεφωνικά για να τους ενημερώσει (προσωρινά, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την προστασία από τον κορωνοϊό, τα ραντεβού εξυπηρετούνται τηλεφωνικά).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους www.keyd.gov.gr καθώς και την ιστοσελίδα www.keyd.gov.gr/covid19-gefyra/

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

0

Σύμφωνα με το άρθρο τέταρτο του Ν.4702/2020 ορίζεται ότι η ισχύς της παρ. 2 του τριακοστού τρίτου άρθρου της από 20.3.2020 Π.Ν.Π. ως προς τη δυνατότητα διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης με τηλεδιάσκεψη των μελών και με απόφαση της 52ης διοικητικής συνεδρίασης (Πρακτικά 52ης /28-08-2020) καλούνται τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου σε τακτική γενική συνέλευση, από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με το καταστατικό οι ημερομηνίες που ορίζονται για τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης  είναι η Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου  ή η Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου ή η Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020.

Προς αποφυγή τεχνικών θεμάτων η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί ΤΕΛΙΚΑ  την 23η Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, με τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης για συζήτηση και λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα παρακάτω:

  1. Έγκριση Οικονομικού  Απολογισμού  2019
  2. Έκθεση ελεγκτικής επιτροπής
  3. Προϋπολογισμός 2020
  4. Έγκριση Διοικητικού  Απολογισμού  2019
  1. Δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση

Η Γενική Συνέλευση συγκροτείται από τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη, τα οποία έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους έως και για το προηγούμενο έτος.

  1. Διαδικασία συμμετοχής, παρακολούθησης και ψήφου στη Γενική Συνέλευση από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης

Προκειμένου τα μέλη να συμμετάσχουν και να ψηφίσουν στην τακτική γενική συνέλευση της 23ης Σεπτεμβρίου 2020, που θα πραγματοποιηθεί από απόσταση χωρίς φυσική παρουσία απαιτείται η δημιουργία και χρήση ηλεκτρονικού λογαριασμού. Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα απαιτείται υπολογιστής ή κινητό τηλέφωνο (smartphone ή tablet), με εγκατεστημένη εφαρμογή ZOOM και δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο (internet).

Κατά την είσοδο στην εφαρμογή θα πρέπει τα στοιχεία που εισάγονται να ταυτίζονται με τα στοιχεία που είναι καταχωρημένα στο μητρώο μελών του ΕΣΒ (όνομα, επίθετο).

Περαιτέρω οδηγίες συμμετοχής στη γενική συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης θα αποσταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email)  και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου (www.esv.gr) .

Τα μέλη που θα συμμετέχουν στη γενική συνέλευση θα πρέπει να παρακολουθούν με ηλεκτρονικά ή οπτικοακουστικά μέσα τη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης. Θα λαμβάνουν το λόγο και θα ψηφίζουν σε πραγματικό χρόνο ονομαστικά επί των θεμάτων της ημερησίας διάταξης.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις τα μέλη μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία ηλεκτρονικά (info@esv.gr) ή τηλεφωνικά (2421025479).