ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΛΟΥ

Δημοσιεύθηκε 06.07.2016 από τη

0

Τις τελευταίες μέρες, παρουσιάστηκαν στην πόλη μας, από καταστήματα μεγάλων αλυσίδων, κρούσματα αναγγελίας εκπτώσεων , σε περίοδο που αυτές απαγορεύονται από το νόμο.

Ως εκ τούτου, και έπειτα από τα δικαιολογημένα παράπονα συναδέλφων, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου προέβη σε καταγγελία των κρουσμάτων αυτών στην Εποπτεία Εμπορίου, προκειμένου να προασπίσει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους και το καταναλωτικό κοινό, ότι η περίοδος των θερινών εκπτώσεων, ορίζεται σαφώς από το νόμο και η έναρξή τους είναι τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και η λήξη τους στις 31 Αυγούστου.

Όλο το υπόλοιπο διάστημα, ο νόμος επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διενεργούν προσφορές.

Σαν Εμπορικός Σύλλογος Βόλου θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις επιχειρήσεις της πόλης μας που σέβονται και τηρούν τη ισχύουσα νομοθεσία και υπηρετούν με σεβασμό το θεμιτό ανταγωνισμό. Προτρέπουμε δε τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διενεργούν έρευνα πριν προβούν στις αγορές τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΛΟΥ

Δημοσιεύθηκε 30.06.2016 από τη

0

Ο εμπορικός κόσμος ζει 7 χρόνια κρίσης, την οποία έχει πληρώσει με 260.000 λουκέτα συναδέλφων και με πάνω από 800.000 θέσεις εργασίας.

Οι πολιτικοί συνεχίζουν να κοιτούν με αδιαφορία προς εμάς και κάθε χρόνο, αντί να σταθεροποιούμαστε τουλάχιστον, για να αρχίσει η άνοδος της ανάπτυξης, αντίθετα βουλιάζουμε περισσότερο.

Αποκορύφωμα, ο τελευταίος χρόνος των capital control (που είχε έρθει για λίγες ημέρες) όπου κλείσανε πάνω από 1.000 επιχειρήσεις, μόνο στη Μαγνησία.

Έχουμε κουραστεί και απογοητευτεί να ακούμε υποσχέσεις για την επίλυση των προβλημάτων μας.

Έχουμε κουραστεί να ακούμε για ανάπτυξη, μια ανάπτυξη όμως που δεν έρχεται με την αύξηση της φορολογίας που έγινε και με το περιβάλλον των capital control. Εξάλλου, αυτό το λέμε και οι άνθρωποι της αγοράς και οι καλύτεροι οικονομολόγοι. Η απορία όμως είναι , πως, οι πολιτικοί επιμένουν ότι θα έρθει η ανάπτυξη με τέτοιες συνθήκες.

Έχουμε δει μεγάλες αλυσίδες να κλείνουν, τελευταίο παράδειγμα η εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, η οποία ενδεχομένως θα παρασύρει και 3.000 επιχειρήσεις σε περισσότερα προβλήματα.

Ακόμη όμως και τώρα βλέπουμε την παγερή αδιαφορία των υπευθύνων.

Η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί. Χρήματα δεν υπάρχουν για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις. Οι 100 δόσεις στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν καταρρεύσει. Κι εκεί δεν γίνεται τίποτα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε και να έχει έσοδα και το κράτος, αλλά και να πάρουν ανάσα οι επιχειρήσεις.

Έστω και την τελευταία στιγμή, γιατί ποτέ δεν είναι αργά, ζητούμε από τους πολιτικούς μας να σταθούνε στο ύψος των περιστάσεων και να δημιουργήσουν ένα δροσερό καλοκαίρι για την επιχειρηματικότητα παίρνοντας γενναίες αποφάσεις και όχι αποφάσεις ψήφων.

Γιατί κάποια στιγμή όλοι κρινόμαστε.

Ζητούμε από τους καταναλωτές, αφού πρώτα τους ευχαριστήσουμε θερμά για την υποστήριξή τους στην τοπική αγορά, να συνεχίσουν να αφήνουν τα χρήματα στην πόλη και τη χώρα μας, να μας κάνουν τις παρατηρήσεις τους και τα παράπονά τους, έτσι ώστε να γίνουμε καλύτεροι για εκείνους.

Τέλος, ζητούμε από τους συναδέλφους επαγγελματίες σε όλους τους κλάδους, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε τον τυφώνα Κρίση.

Κι εμείς οι ίδιοι να υποστηριζόμαστε μεταξύ μας στις επιχειρήσεις μας. Εξάλλου μην ξεχνάμε, μεταξύ μας οι επιχειρήσεις, να χρησιμοποιούμε μόνο μετρητά και όχι πιστωτική κάρτα, γιατί δεν δικαιούμαστε να χτίσουμε αφορολόγητο μια που η πολιτεία μας το στερεί.

Καλό καλοκαίρι με υγεία και δύναμη για όλους.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του

Εμπορικού Συλλόγου Βόλου

 

Τσέλιος Κωνσταντίνος

 

 

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Δημοσιεύθηκε 14.06.2016 από τη

0

Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016, ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος η αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας θα παραμείνει κλειστή. Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί ως αργία και τα καταστήματα στη Θεσσαλία και σε πολλές περιοχές της χώρας μας παραμένουν κλειστά.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ: «ΥΓΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ»

Δημοσιεύθηκε 10.06.2016 από τη

0

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής & Aσφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.) σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου σας προσκαλούν σε ημερίδα με θέμα

«Υγεία και ασφάλεια στα εμπορικά καταστήματα».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουνίου και ώρα 18.00΄ στις εγκαταστάσεις του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. στον Βόλο (Αλαμάνας 33, απέναντι από το Old City).

Στην ημερίδα θα αναλυθούν θέματα υγείας και ασφάλειας στον κλάδο και θα παρουσιαστεί το νέο δωρεάν ηλεκτρονικό εργαλείο OiRA, για την εκπόνηση της μελέτης εκτίμησης των επαγγελματικών κινδύνων για τα εμπορικά καταστήματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε 19.05.2016 από τη

0

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου έστειλε την κάτωθι ανοιχτή επιστολή προς τους Βουλευτές Μαγνησίας:

 

Προς

Βουλευτές Μαγνησίας:

 

κ. Μεϊκόπουλο Αλέξανδρο

κ. Μπαλλή Συμεών

κ. Παπανάτσιου Αικατερίνη

κ. Μπουκώρο Χρήστο

κ. Στεργίου Κωνσταντίνο

 

Ανοιχτή Επιστολή

Κυρία/ Κύριοι Βουλευτές,

Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε, την τραγωδία που περνάει η εμπορική αγορά. Η πτώση του τζίρου, πλέον , είναι ανεξέλεγκτη. Είναι υποχρέωση μας, για πολλοστή φορά, να σας καλέσουμε να καταψηφίσετε στις 21-22 Μαΐου 2016, το νέο νομοσχέδιο με τα επιπλέον υφεσιακά μέτρα.

Σας καλούμε να μην ζητήσετε αυξήσεις φόρων.

Σας καλούμε να μην βάλετε έμμεσους φόρους στους καταναλωτές (βενζίνη, τρόφιμα, καφές, τσιγάρα κλπ).

Σας καλούμε να επαναφέρετε την ρύθμιση των 100 δόσεων, διότι η πρόβλεψή μας ( και πάντα πέφτουμε μέσα στις προβλέψεις μας) είναι, ότι πολλοί από τους συναδέλφους θα χάσουν τη ρύθμιση που ήδη έχουν . Αντιλαμβάνεστε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσουν μετά να προχωρήσουν σε επόμενη ρύθμιση με μόλις 12 δόσεις, όπως ισχύει με την τρέχουσα διαταγή.

Σας καλούμε να ψηφίσετε επιτέλους την τροπολογία για τον ακατάσχετο λογαριασμό, κάτι που έπρεπε να έχει ήδη γίνει , καθώς ο Υπουργός Οικονομικών έχει δεσμευτεί εδώ και πολύ καιρό γι’ αυτό. Με αυτή την απόφαση θα μπορούσαν όλοι οι συνάδελφοι να προμηθευτούν τα μηχανήματα POS.

Σας καλούμε να κοιτάξετε τον ιδιωτικό τομέα, γιατί τον αποτελούν άνθρωποι της κοινωνίας και είναι άδικο, οι μόνοι πολίτες αυτής της χώρας, που δεν έχουν αφορολόγητο, να είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Μην ξεχνάτε ότι εσείς έχετε αφορολόγητο.

Τέλος, σας προκαλούμε να μας πείτε, πως μπορεί να διατηρηθεί μια ελληνική επιχείρηση, με ποιο τρόπο μπορεί να σταθεί με τέτοια φορολογία, χωρίς αφορολόγητο, με capital control, και με όλο το κακό οικονομικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα.

Αν μπορείτε να μας αποδείξετε, ότι η ελληνική επιχείρηση δύναται να επιβιώσει, θα το δεχτούμε με χαρά, για να μπορούμε κι εμείς να επιβιώσουμε, να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας.

 

 

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΪΟΥ 2016

Δημοσιεύθηκε 06.05.2016 από τη

0

Μετά την αιφνιδιαστική πρόταση της κυβέρνησης, για ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενημερώνουμε τον εμπορικό κόσμο ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση που αποφάσισαν από κοινού η ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, την Κυριακή 8/5/2016.

Καλούμε τους εμπόρους να κλείσουν τα καταστήματά τους και να συγκεντρωθούν την Κυριακή, στις 11:00 π.μ,. στην πλατεία Ελευθερίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Δημοσιεύθηκε 19.04.2016 από τη

0

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, υλοποιώντας την απόφασή του για παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες που έφτασαν στην περιοχή μας, αποφάσισε να προβεί στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

 Τα είδη πρώτης ανάγκης που έχουν γνωστοποιηθεί ήδη από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή , όπως διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή, είναι τα κάτωθι:

  1. Τρόφιμα: κρουασάν, χυμοί σε ατομική συσκευασία, μπισκότα, φρυγανιές, γάλα εβαπορέ, γάλα βρεφικό, παστεριωμένο γάλα 1lt μακράς διάρκειας σε χάρτινη συσκευασία, που να διατηρείται εκτός ψυγείου (όχι εβαπορέ), βρεφικά γάλατα σε σκόνη, φρυγανιές, μπισκότα, μέλι και μαρμελάδες (σε ατομικές μερίδες), τσάι (σε φακελάκια).
  2. Παπούτσια αθλητικά Νo 40-43.
  3. Είδη ατομικής υγιεινής: μωρομάντιλα, πάνες, σαμπουάν και υγρό σαπούνι σε μικρές συσκευασίες ή επαγγελματικές μαζί με μικρά πλαστικά μπουκαλάκια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, ξυραφάκια μιας χρήσης.
  4. Εξοπλισμός: βραστήρες επαγγελματικοί, πλαστικά ποτήρια, πιάτα, πιρούνια και θερμικά ποτήρια.
  5. Νερό σε συσκευασία των 500ml.
  6. Πετσέτες προσώπου.

Επίσης, όσοι επιθυμούν να συνδράμουν για την Κουζίνα Αλληλεγγύης, μπορούν να φέρνουν τρόφιμα.

Τα είδη πρώτης ανάγκης και τα τρόφιμα θα συγκεντρώνονται στο κατάστημα με Είδη Αλιείας της κ. Σαμουηλίδη Έλλης, Ρ. Φεραίου 67 (μεταξύ Ροζού και Αθ. Διάκου) και ώρες 10:30-14:00, κάθε μέρα και 17:30-21:00, κάθε Τρίτη, Πέμπτη , Παρασκευή.