Για ακόμη μια φορά οι ιθύνοντες προβαίνουν σε αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις κι αποφάσεις της τελευταίας στιγμής, που δημιουργούν σύγχυση στην αγορά. Το Σάββατο της 5ης Νοεμβρίου, η  Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ενημέρωσε το καταναλωτικό κοινό ότι τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά σε ολόκληρη την Επικράτεια την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων, που θα έπλητταν πολλές περιοχές της χώρας και αποφασίζει  τη μεταφορά της κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την επόμενη Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

Μετά κι από αυτή την ανακοίνωση στεκόμαστε αποσβολωμένοι από την αναίσχυντη στάση τους, στην οποία προβάλλουν πιο έντονα την κατάφωρη απαξίωσή τους σε όσα εκφράζονται σύμφωνα με   τη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας των εμπορικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων.
Οι εμπορικές επιχειρήσεις δεν αποτελούν «παιχνίδι» του Υπουργείου, ώστε να «παίζει» με αθέμιτα μέσα και να θίγει τα οικονομικά συμφέροντα  χιλιάδων μικρομεσαίων εμπόρων, οι οποίοι σηκώνουν στις πλάτες τους το βάρος της ελληνικής οικονομίας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου στηλιτεύει την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, που καθιστά τους  συναδέλφους «βορά» των πολυεθνικών  και αποφασίζει ερήμην της πλειοψηφίας των εμπόρων κι επαγγελματιών.
Καλούμε, λοιπόν,  το Υπουργείο Ανάπτυξης να ανακαλέσει την εν λόγω απόφασή του και να τεθεί άμεσα διάλογος επί της ουσίας για την κατάργηση της κυριακάτικης λειτουργίας.