Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου διοργανώνει και φέτος στην πόλη μας το θεσμό της «Λευκής Νύχτας», μια δράση που θα τονώσει το κλίμα της εμπορικής δραστηριότητας μέσα από μια χαρούμενη και γιορτινή  διάθεση.

Η «Λευκή Νύχτα  2022» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022,  όπου προτείνεται στα μέλη μας ωράριο  λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων 9:00 – 14:00 και 17:30-21:00, όπου με τη σύμφωνη γνώμη της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Σποράδων το ωράριο θα παραταθεί για τις 02/09/2022 από τις  21:00 -24:00 και για τις 03/09/2022 από τις 00:00 – 03:00 π.μ.   στην περιοχή του Βόλου που βρίσκεται εντός του αστικού ιστού περιλαμβάνοντας τις οδούς: Ιάσονος, Πολυμέρη, Γαλλίας, Μακρυνίτσης, 28ης Οκτωβρίου, Ξενοφώντος και Δημητριάδος υπό την προϋπόθεση τήρησης της εργατικής νομοθεσίας. Λόγω ιδιαιτερότητας της κάθε επιχείρησης το ωράριο λειτουργίας της (άνοιγμα – κλείσιμο) διαμορφώνεται από την ίδια και σύμφωνα με τα ανωτέρω χρονικά πλαίσια που δίνονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.  Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ληφθεί υπόψη η εργατική νομοθεσία για τις επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό.   Τέλος,  με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΕΣΒ προτείνεται στα μέλη μας να ακολουθήσουν ωράριο λειτουργίας για ημέρα Σάββατο, 03/09/2022 ,  11:00  -15:00 αντί 08:30-14:30 όπως ισχύει κατά το προτεινόμενο θερινό ωράριο.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής έχει διττό σκοπό, την τόνωση της οικονομίας της μικρομεσαίας επιχείρησης αλλά και στην προβολή της βολιώτικης αγοράς και παράλληλα στην προσέλκυση κόσμου από τις θεσσαλικές – γειτονικές πόλεις.

Η υλοποίηση των εκδηλώσεων γίνονται με την συμβολή των συνδιοργανωτών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας του Συλλόγου Χρυσοχόων & Ωρολογοποιών Ν. Μαγνησίας και Συλλόγου Εστίασης Ν. Μαγνησίας. Χορηγός της εκδήλωσης Λευκής Νύχτας 2022 είναι  η εταιρεία FRENZY.

 

Για την αρμονική διεξαγωγή των ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και την εύκολη μετακίνηση όλων στον κεντρικό ιστό της πόλης με καλοκαιρινή διάθεση διασκέδασης και επικοινωνίας    πεζοδρομούνται προσωρινά με άδεια της Τροχαίας Βόλου οι οδοί :

  • Κάθοδος της οδού Σωκράτους από την Ελ. Βενιζέλου (Ιωλκού) έως Σπ.Σπυρίδη
  • Άνοδος της 28ης Οκτωβρίου από Γκλαβάνη έως Π. Μελά
  • Κάθοδος Π. Μελά από 28ης Οκτωβρίου έως Δημητριάδος
  • Κάθοδος της Σπ. Σπυρίδη από 28ης Οκτωβρίου  έως Δημητριάδος
  • Άνοδος της Γκλαβάνη από Δημητριάδος έως 28ης Οκτωβρίου

Καθώς θα πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις foodstreet , facepainting, dj parties και μουσικοχορευτικά δρώμενα  κατά μήκος των  εμπορικών δρόμων.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων «Λευκή Νύχτα 2022»  θα το βρείτε στη επίσημη ιστοσελίδα WHITENIGHT.GR (https://whitenight.gr) όπου αναρτώνται όλες οι πληροφορίες της εκδήλωσης. Το website έχει κατασκευαστεί για να ενημερώνονται όλοι γρήγορα κι άμεσα.

Τα εμπορικά καταστήματα- μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου θα βρούνε στα email τους υλικό, το οποίο μπορούν να κατεβάσουν πατώντας στον συνημμένο σύνδεσμο λογότυπα, γραφικά (Facebook, instastory, instapost, teaser)  και video της εκδήλωσης, για την προώθηση των επιχειρήσεων τους προβάλλοντας εκπτώσεις, που θα προσφέρουν  την ημέρα της εκδήλωσης, μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης της επιχείρηση τους.

#whitenight #whitenightvolos #esvolou #ΛΕΥΚΗΝΥΧΤΑ