Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου απέστειλε επιστολή προς τον υπηρεσιακό Υπουργό Οικονομικών, κ. Πελαγίδη Θ.  αιτώντας την παράταση σύνδεσης ταμειακών μηχανών με POS έως τέλος του έτους 2023.  Σύμφωνα με την υπάρχουσα απόφαση έως τέλος του μήνα  είναι υποχρεωτική η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS για 400.000 επιχειρήσεις, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου πρέπει να συνδεθούν ακόμη 140.000 επιχειρήσεις με τα τερματικά, των οποίων ωστόσο οι μηχανισμοί χρειάζονται αναβάθμιση.
Στο πλαίσιο αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου επισημαίνει ότι ο επιχειρηματικός κόσμος λόγω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας και της προεκλογικής διαδικασίας δεν δύναται να εφαρμόσει, όπως προβλέπεται , την απόφαση σύνδεσης ταμειακών μηχανών με POS , εφόσον η αγορά είναι απορυθμισμένη. Είναι αδύνατον, λοιπόν,  όλοι οι επαγγελματίες  να ανταποκριθούν στα νέα λειτουργικά έξοδα της διασύνδεσης, τα οποία πρέπει να επωμιστούν έως τέλος του μήνα.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ζητά την παράταση της σύνδεσης των ταμειακών μηχανών με POS έως το τέλος του χρόνου, ώστε να είναι όλοι οι επαγγελματίες έτοιμοι.