Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου εκφράζει τη στήριξή του  στα δίκαια αιτήματα όλων των κοινωνικών τάξεων, κτηνοτρόφων, αγροτών ,εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων ενόψει της Απεργίας που έχει προκηρυχθεί για την Τετάρτη  τις 20 Φεβρουαρίου 2013.

Το ΔΣ του ΕΣΒ αποφάσισε για την παρουσία και συμμετοχή μελών της Διοίκησης στις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν . Επιπλέον, αποφάσισε την επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας του εμπορικού κόσμου. Παράλληλα καλούμε τους συναδέλφους στην διαμαρτυρία με την συμμετοχή τους στην πορεία.

Είναι απαραίτητο σε μια περίοδο που στο σύνολό της η ελληνική κοινωνία βρίσκεται υπό τη μέγγενη μιας πρωτοφανούς για τα ευρωπαϊκά δεδομένα λιτότητας, όλες οι κοινωνικές ομάδες να επιδεικνύουν αλληλεγγύη μεταξύ τους. Ο κλάδος του εμπορίου βρίσκεται και αυτός σε μια εξαιρετικά δεινή θέση, έχοντας να αντιμετωπίσει την προσπάθεια ανοίγματος των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, κάτι που απειλεί άμεσα την οικονομική επιβίωση των Μμε εμπορικών επιχειρήσεων.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να μας συνδράμουν στον δύσκολο αγώνα μας που αφορά στο σύνολο της κοινωνίας είτε επιχειρηματίες είτε καταναλωτές, υποστηρίζοντας τα τοπικά καταστήματα. Ο κίνδυνος του κοινωνικού αυτοματισμού είναι πανταχού παρών και πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας ενάντια σε αυτόν.  Η Κυβέρνηση οφείλει καταλάβει ότι για να ευοδωθεί το εγχείρημα της εξόδου από την κρίση πρέπει να έχει την κοινωνία ως σύμμαχο και όχι ως αντίπαλο.