Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου απέστειλε σήμερα επιστολή δυσαρέσκειας προς τους Βουλευτές Μαγνησίας, ζητώντας να τεθούν υπέρ της άρσης της τροπολογίας της 3ης Απριλίου, η οποία ψηφίστηκε αιφνιδιαστικά κι αφορά την τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

” Κυρίες & Κύροι Βουλευτές,

Με την παρούσα επιστολή ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για τις ενέργειες του Υπουργείου Ανάπτυξης που έχει καθιερώσει να νομοθετεί « εν μια νυκτί». Από την περίοδο της πανδημίας μέχρι σήμερα επιδεικνύεται μια στάση του Υπουργείου να αποφασίζει χωρίς διάλογο, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις μας και τα προβλήματα που δημιουργεί στην ελληνική εμπορική αγορά.

Αποκορύφωμα αυτής της στάσης είναι η «δούρεια» τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εντός του νομοσχεδίου «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023 κλπ.», σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου – ενώ έχουν καταργηθεί οι ενδιάμεσες εκπτώσεις- και τη δεύτερη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων αντί για την πρώτη Κυριακή του Μαΐου. Επιπλέον, προβλέπεται η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων πέρα τις 21:00 μεταφέροντας την αρμοδιότητα αυτή από τα περιφερειακά συμβούλια στο Δήμο.

Κυρίες & Κύριοι Βουλευτές,

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου σε κάθε συνάντηση μαζί σας σάς έχει εκφράσει έντονα τη διαμαρτυρία του για την λειτουργία των Κυριακών, πέρα αυτών της εορταστικής περιόδου. Αναμφισβήτητα, σε κάθε επίσκεψή σας μας δείχνατε ότι αφουγκράζεστε τις ανάγκες και τις προτάσεις του εμπορικού κόσμου. Σας καλούμε, λοιπόν, να αποδείξετε έμπρακτα την εκτίμηση σας στον εμπορικό κόσμο, στις μικρές αυτές επιχειρήσεις που στηρίζουν την τοπική κοινωνία με θέσεις εργασίας και που έχουν σηκώσει το βάρος της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ζητά έναν ουσιαστικό διάλογο και δεσμεύσεις ότι οι απόψεις του θα εισακουστούν. Σας καλούμε, λοιπόν, όπως τοποθετηθείτε υπέρ της άρσης της τροπολογίας. Δε θα επιτρέψουμε οι επιχειρήσεις μας να γίνονται «μαγαζί» κανενός Υπουργείου.”