«Η κατάργηση του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα σύσσωμου του εμπορικού κόσμου και αποτελεί επιβράβευση των συντονισμένων ενεργειών όλων των φορέων του, αλλά και προσωπική δικαίωση μίας πολύχρονης προσπάθειας.»

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου νιώθει δικαιωμένος που επιτέλους το πάγιο αίτημα του για κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων αποτελεί γεγονός σύμφωνα με την ψήφιση του του νόμου 4965/2022 (ΦΕΚ 162Α΄).

Nomos_Katargisi_EndiameswnEkptwsewn

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ως πρωτοβάθμιο σωματείο έχει αιτηθεί επανειλημμένως την κατάργηση του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι οποίες κανένα όφελος δεν προσέφεραν στην αύξηση τζίρων των καταστημάτων. Αντιθέτως, δημιούργησαν ένα πλαίσιο αθέμιτου ανταγωνισμού για τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες επιβαρύνονταν το κόστος της έκπτωσης στα προϊόντα της νέας φθινοπωρινής κι ανοιξιάτικης περιόδου.  Σχετικό υπόμνημα είχε κατατεθεί στον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου , κ. Σταμπουλίδη, ο οποίος παρευρέθηκε στα γραφεία του Συλλόγου τον Δεκέμβριο του 2019, από τον οποίο συγκεκριμένα είχαμε αιτηθεί στα πλαίσια μιας προοπτικής του εμπορίου και της αντιμετώπισης προβλημάτων που επιβαρύνουν την εμπορική κίνηση και λειτουργία των καταστημάτων την κατάργηση των έκτακτων δεκαήμερων εκπτώσεων Νοεμβρίου και Μαΐου, οι οποίες δεν ευδοκίμησαν ούτε συνέβαλαν στην αύξηση του τζίρου των μικροεπιχειρήσεων και τη μείωση των 8 (οχτώ) θεσμοθετημένων Κυριακών σε 3 (τρεις), δηλ. να παραμείνουν μόνο  οι Κυριακές των εορταστικών περιόδων (Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Βαΐων), οι οποίες είναι και οι πιο προσοδοφόρες στις επιχειρήσεις.

Σχετικές αναφορές τόσο για το νομικό πλαίσιο προσφορών και προωθητικών ενεργειών (πχ Black Friday) έχει γίνει ως αίτημα του ΕΣΒ και στις συναντήσεις του με τους τοπικούς Βουλευτές.

Η επιτυχία κάθε δίκαιου αιτήματος του εμπόρου κι επιχειρηματία γίνεται μέσα από ένα σταθερό πλαίσιο διαλόγου και με την υποστήριξη του ανώτερου συνδικαλιστικού μας οργάνου, την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, η οποία με την σειρά της ασκεί καθημερινά πιέσεις στα Υπουργεία τόσο για την εξάλειψη παρωχημένων θεσμών όπως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις όσο και για την κατάργηση των Κυριακών αυτών, οι οποίες δεν έχουν κανένα λόγο εφαρμογής στην εμπορική αγορά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια δρα για το συμφέρον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διεκδικεί με συνεχείς παρεμβάσεις  μια υγιή λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και αφουγκράζεται τις ανάγκες κάθε μικρομεσαίου επιχειρηματία, ο οποίος στηρίζει την ελληνική οικονομία όσο κανένας άλλος.