Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου εκφράζει την ευχαριστία του στους συναδέλφους εμπόρους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου για δίωρη στάση εργασίας και σχεδόν το 90% των μελών του ΕΣΒ αφουγκράστηκαν την ανάγκη συμπαράστασης σε έναν αγώνα, που ξεκίνησε και θα συνεχιστεί, ώστε επιτέλους να τεθεί η ανάγκη επιβίωσης των επιχειρήσεων μας ως πρώτιστη προτεραιότητα κάθε κυβέρνησης.

Συνάμα, εκφράζουμε και τη βαθιά λύπη μας για όσους ενώ έκλεισαν δεν έδωσαν το παρόν στην πορεία διαμαρτυρίας, για τα υποκαταστήματα των πολυεθνικών, που δεν σεβάστηκαν το δικαίωμα συμμετοχής των εργαζομένων τους στην απεργία και αγνόησαν επιδεικτικά τα καλέσματα όλων των παραγωγικών φορέων της Μαγνησίας, και τέλος για τους επαγγελματίες της εστίασης, οι οποίοι ενώ βιώσαν πολύ καλά- «στο πετσί τους» θα λέγαμε- τις επιπτώσεις της πανδημίας επέλεξαν να λειτουργήσουν εκείνη την ημέρα και να «στηρίξουν» τα ταμεία τους.

Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε άλλο έμπορος, άλλο εστιάτορας, άλλο εργαζόμενος, άλλο πελάτης. Είμαστε όλοι πολίτες κι όλοι βιώνουμε πάνω από μια δεκαετία χρέη, αυτοκτονίες, λουκέτα, ανασφάλεια για την επόμενη μέρα, άγχος για τις οικογένειες μας.

Εμείς καλούμε ακόμη και σήμερα, την επόμενη μέρα της απεργίας της 6ης Απριλίου κάθε επαγγελματίας να αναλογιστεί ότι χωρίς την ομόνοια, την αλληλεγγύη και τη στήριξη σε κάθε μορφή διεκδίκησης των αιτημάτων μας δεν θα ακουστούμε. Καλούμε τους καταναλωτές της πόλης να είναι μαζί μας κι όχι στις πολυεθνικές, γιατί τα ίδια βάρη σηκώνουμε, όλοι ανοίγουμε τους λογαριασμούς των παροχών ενέργειας, όλοι σκεφτόμαστε πως θα πληρωθούν ΕΝΦΙΑ, ΕΦΟΡΙΑ, ΕΦΚΑ, οι υποχρεώσεις της οικογενείας μας. Δεν είμαστε, λοιπόν, άλλο εγώ κι άλλο εσείς.

Ο Πρόεδρος, κ. Οντόπουλος Απ.,  και το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου με την Πρόεδρο ΟΕΒΕΜ κα Καναβίτσα Δ., τον πρόεδρο του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλο και τον πρόεδρο του Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ απηύθυναν λόγο στους παρευρισκόμενους στην Πλατεία Ελευθερίας και ο καθένας με τη σειρά τους τόνισαν το αίτημα οικονομικής στήριξης στους επαγγελματίες, στους εργαζομένους και στα νοικοκυριά.

Ο Πρόεδρος του ΕΣΒ  & το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΒ εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια και το φόβο του εμπορικού κόσμου για τις αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία, στην επιχειρηματικότητα, στη χώρα μας.

Η ενεργή παρουσία μας σήμερα έχει σκοπό να μεταφέρει αυτό ακριβώς το μήνυμα

«ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ»,

«ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ»

«ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΟΥΚΕΤΑ, ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

 

 ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΚΠΕΜΠΕΙ S.O.S

ΟΛΟΙ ΜΑΣ, καταναλωτές και έμποροι βιώνουμε ταυτόχρονα μία συνεχή ανασφάλεια.

Δυστυχώς, το βλέπουμε ότι τα μέτρα που έχει έως τώρα λάβει η κυβέρνηση για την επιδότηση των υπέρογκων αυξήσεων του ηλεκτρικού ρεύματος στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά δεν είναι ικανά από μόνα τους να στηρίξουν μεσοπρόθεσμα τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας.

Συνάμα, αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις ενός πολέμου που κλονίζει την οικονομία , που μεγεθύνει την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια των τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη χώρα μας.

Ναρκοθετεί την προσπάθεια του ελληνικού λιανεμπορίου να ανακτήσει τις μεγάλες απώλειες της πανδημίας και να βγει από την κρίση.

 

ΟΙ  ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ  ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ

  • Πάγωμα της ρήτρας αναπροσαρμογής ενέργειας και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης.
  • Επέκταση της επιδότησης των δόσεων δανείων «Γέφυρα 2».
  • Ουσιαστική συμμετοχή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στο Ταμείο Ανάκαμψης.
  • Επιδότηση του μη μισθολογικού κόστους για την διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ


  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ ως τη μόνη αποδεκτή λύση που μπορεί να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη λειτουργία των μικρών επιχειρήσεών μας
    ● Κατάργηση των ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
    ● Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, και των χρεώσεων για ΑΠΕ. Απαγόρευση των διακοπών.
    ● Κατάργηση χαρατσιών όπως ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος αλλά και δραστική μείωση των απαράδεκτων και άδικων έμμεσων φόρων που κατατρώνε το εισόδημα μας
    ● Μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις
    ● Αποζημίωση για κάθε συνάδελφο επαγγελματία τουλάχιστον 500 ευρώ που νοσεί ή νόσησε και δεν μπορεί να εργαστεί
    ● Να γίνει ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία χωρίς την υπαιτιότητα των συναδέλφων σε 120 δόσεις που αφορούν χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία για να μπορέσουν οι συνάδελφοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
    ● Κρατική επιδότηση που να καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος. Καμία διακοπή σε επαγγελματίες και νοικοκυριά που αδυνατούν να εξοφλήσουν λογαριασμούς
    ● Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κλπ. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
    ● Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους.
    ● Πρόσβαση  στη χρηματοδότησή μέσω των τραπεζών με χαμηλότοκους όρους.

 

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΦΩΝΑΖΕΙ

«ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ»

«ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΟΥΚΕΤΑ»