Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα Χρ και στον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Τριαντόπουλο Χρ. επισημαίνοντας τον αποκλεισμό επιχειρήσεων, που διατηρούν υποκαταστήματα με διαφορετικό ΚΑΔ από την έδρα τους και έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους σύμφωνα με κρατική εντολή. Συγκεκριμένα, συνάδελφος ένα χρόνο μετά από τη συνεπή πληρωμή ενοικίου με μείωση, βρίσκεται στη δεινή θέση να πληρώσει το σύνολο των ενοικίων του, καθώς εξαιρείται από την μείωση ενοικίου ενώ το υποκατάστημα του ήταν σε αναστολή λειτουργίας.

Πολλοί συνάδελφοί μας αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και θεωρούμε ως Εμπορικός Σύλλογος  αδήριτη ανάγκη να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην άδικη εξαίρεση επαγγελματιών από την υπαγωγή τους στη μείωση ενοικίων, καθώς λόγω της λειτουργίας των ΚΑΔ δεν έχουν τη δυνατότητα υπαγωγής σε άλλα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Είναι εύλογη η αγανάκτηση και ο θυμός πολλών συναδέλφων, αφού η πανδημία επιφέρει βαρύτατο οικονομικό πλήγμα στο μικρομεσαίο έμπορο και του στερεί το δικαίωμα της εργασίας, του επιχειρείν και της επιβίωσης.

Καλούμε τους αρμόδιους να προβούν σε απαραίτητες ενέργειες, να αποκαταστήσουν την αδικία και την ανισότητα που πλήττει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.