Το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της ΕΣΕΕ σε συνεργασία με το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου (ΚΑΕΛΕ) της ΕΣΕΕ, θα πραγματοποιήσει προγράμματα κατάρτισης στο πλαίσιο της δράσης «Πρόγραμμα κατάρτισης/επανακατάρτισης για αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους», που υλοποιεί η ένωση, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού 2007 – 2013».

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Α/Α ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
1 «Έξοδος από την κρίση: Τεχνικές παρέμβασης στην λειτουργία της επιχείρησης και αντιμετώπιση της κρίσης και της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας – Η λειτουργία της επιχείρησης στο περιβάλλον της Οικονομικής Κρίσης»
2 «Οργάνωση και λειτουργία μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης – “Business to Business”»
3 «Οργανωτικές Ικανότητες»
4 «Ικανότητα επικοινωνίας»
5 «Ικανότητα διαχείρισης συγκρούσεων στο χώρο εργασίας»

ΓΕΝΙΚΑ

Το κάθε πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 40 ώρες. Το επιτρεπτό όριο απουσιών είναι 4 ώρες (10% των συνολικών ωρών του).

Ο/η εκπαιδευόμενος/η δικαιούται εκπαιδευτικό επίδομα 5 ευρώ μικτά ανά ώρα κατάρτισης. Το εκπαιδευτικό επίδομα που δικαιούται ο/η εκπαιδευόμενος/η αντιστοιχεί στις ώρες που έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα.

Ο αριθμός καταρτιζομένων κάθε προγράμματος κατάρτισης, κατά την έναρξη του προγράμματος, πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 και δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25 άτομα.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες και η διάρκεια του κάθε μαθήματος είναι συνήθως 4 – 5 ώρες.

Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σε δύο επιδοτούμενα προγράμματα ταυτόχρονα. Για τη συγκεκριμένη Πράξη, μπορεί κάποιος να συμμετέχει μέχρι και σε 3 προγράμματα αρκεί να μεσολαβεί χρονικό διάστημα 2,5 – 3 μηνών από τη λήξη του προηγούμενου.

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Τα μαθήματα υλοποιούνται σε πιστοποιημένες από τον ΕΟΠΠΕΠ δομές.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Σε κάθε πρόγραμμα κατάρτισης η άντληση των απαιτούμενων εκπαιδευτών πραγματοποιείται από το «Μητρώο Β’ Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών Ενηλίκων», του ΕΟΠΠΕΠ.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα αυτά έχουν οι εξής:

α) Εργαζόμενοι

β) Αυτοαπασχολούμενοι (με 0 προσωπικό)

γ) Αυτοαπασχολούμενοι (με έως 3 άτομα προσωπικό)

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ

Τα δικαιολογητικά τα οποία θα πρέπει να προσκομίσετε (μέσα στα πρώτα μαθήματα), είναι τα εξής:

Εργαζόμενοι: α) βεβαίωση εργοδότη, β) Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τράπεζας στην οποία να φαίνεται ότι είστε δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι του λογαριασμού

Αυτοαπασχολούμενοι (με 0 προσωπικό): α) βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ή βεβαίωση εγγραφής σε επιμελητήριο (και τα δύο να είναι πρόσφατα- τελευταίου τριμήνου) β) Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τράπεζας στην οποία να φαίνεται ότι είστε δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι του λογαριασμού

Αυτοαπασχολούμενοι (με έως 3 άτομα προσωπικό): α) βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ή βεβαίωση εγγραφής σε επιμελητήριο (και τα δύο να είναι πρόσφατα- τελευταίου τριμήνου) β) Αντίγραφο ΑΠΔ (τελευταίου τριμήνου από την οποία να προκύπτει ο αριθμός εργαζομένων), γ) Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τράπεζας στην οποία να φαίνεται ότι είστε δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι του λογαριασμού

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών πατήστε εδώ ή απευθυνθείτε στον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου στα τηλ: 2421025479 και 2421022366 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου esvolos@otenet.gr.