Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου προέβη σε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Αν. Λυκουρέντζο, για τη συνεχή συρρίκνωση του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. Όλοι οι συνάδελφοι έμποροι και συνταξιούχοι έμποροι έχουν πληρώσει αδρά τις ασφαλιστικές τους εισφορές στα ταμεία του ΟΑΕΕ, αλλά δυστυχώς δεν απολαύουν το αγαθό της υγείας όπως δικαιούνται και όπως ορίζεται από τις υποχρεώσεις του κοινωνικού κράτους. Το Νοσοκομείο του Βόλου είναι από τα πιο σύγχρονα νοσηλευτικά ιδρύματα όμως αδυνατεί να εξυπηρετήσει όχι μόνο τους κατοίκους του νομού ( σχεδόν 200.000 κάτοικοι), αλλά και τους επισκέπτες, τουρίστες του Πηλίου και των Β. Σποράδων εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ως εκ τούτου απαιτεί την επάνδρωση και ενίσχυση ιατρών κάθε ειδικότητας στο νοσοκομείο της πόλης, ώστε να υπάρχουν οι συνθήκες της προβλεπόμενης ιατρικής περίθαλψης κάθε ασθενούς. Τονίζει πως είναι αδιανόητο ενώ η εποχή μας έχει περιέλθει στο υψηλότερο υλικο- πνευματικό και επιστημονικό επίπεδο το αγαθό της  υγείας κάθε πολίτη να υποβαθμίζεται. Ακόμη, αιτεί την παροχή δωρεάν ιατρικής περίθαλψης σε όλους τους εμπόρους που πλήττονται από την οικονομική ύφεση της χώρας και αδυνατούν λόγω αυτού να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, με συνέπεια να μη δικαιούνται ιατρική κάλυψη. Φυσικά, σε αυτή την  περίπτωση πρέπει να προστατεύονται τα ανήλικα μέλη των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, ειδάλλως δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα κοινωνικό αλλά για ένα απάνθρωπο κράτος. 

Ο Εμπορικός Σύλλογος συμπαραστέκεται στους ιατρούς της πόλης και θα δώσει το παρόν στην απεργία των ιατρών. Παρακαλούμε, λοιπόν, όπως οι συνάδελφοι έμποροι προσέλθουν στην απεργία των ιατρών του νοσοκομείου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7/06/2013 στις 11:00 στο Νοσοκομείο Βόλου.

 Ας μη ξεχνούμε πως η υγεία είναι θεμελιώδες δικαίωμα κάθε πολίτη και δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας στερήσουν κι αυτό.