Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου έπειτα από καταγγελίες εμπορικών καταστημάτων – μελών του, που εδρεύουν στην οδό Ερμού απέστειλε επιστολή προς το Τμήμα Τροχαίας Βόλου και τη Δημοτική Αστυνομία Βόλου για τις συχνές παραβιάσεις και τη διέλευση δίκυκλων αλλά και αυτοκινήτων επί του πεζόδρομου.

Η επιστολή αναφέρει ότι στον πεζόδρομο της Ερμού, ο οποίος θεωρείται ο βασικότερος άξονας της εμπορικής αγοράς του Βόλου, διέρχονται σε καθημερινή βάση, μηχανάκια απο Delivery, Courier, καταναλωτές κ.α. με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος ατυχημάτων . Δυστυχώς, το πρόβλημα εντοπίζεται κατά μήκος όλης της Ερμού. Σύμφωνα με μαρτυρίες δεν είναι λίγες οι φορές όπου κινδύνεψαν πεζοί και κυρίως παιδιά από τέτοιου είδους παραβιάσεις, αλλά και περιστατικά ελαφρών ατυχημάτων από τα δίκυκλα.

Τα παράπονα των εμπόρων της Ερμού είναι καθημερινά, γι΄ αυτό το λόγο οφείλουμε να μην αδιαφορήσουμε αλλά άμεσα να υπάρξει περισσότερη αστυνόμευση κατά μήκος όλου του πεζοδρόμου της Ερμού και αυστηρός έλεγχος για την προστασία των πεζών. Είμαστε σίγουροι ότι οι αρμόδιοι φορείς θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και για μια εύρυθμη και βιώσιμη εμπορική πόλη.