Με επιτυχία στέφθηκε η χθεσινή εκδήλωση με θέμα «Οικονομικές Επιπτώσεις της μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών», η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην αίθουσα του Μεταξουργείου με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου. Η παρουσία όλων των παραγωγικών, επιστημονικών και θεσμικών φορέων ήταν σημαντική, ώστε να συμβάλλουν στην πλήρη ενημέρωση και προώθηση του αιτήματος άρσης της απόφασης ή άμεσης λύσης με οικονομικό ισοδύναμο.

Ο Πρόεδρος του ΕΣΒ, κ Οντόπουλος Απ. αναφέρθηκε στην ανησυχία και αντίδραση των εμπόρων με πρώτη ανακοίνωση του Συλλόγου ένα χρόνο πριν,  όπου κανείς δεν προέβη είτε σε επιβεβαίωση είτε σε άρνηση, αλλά αντιθέτως όλοι αναφέρονταν σε φημολογίες. Μέχρι και πριν λίγο καιρό κανείς δεν μιλούσε για τη δρομολόγηση της μεταστάθμευσης, ώσπου με σύμπραξη των φορέων , Επιμελητήριο Μαγνησίας, Τεχνικό Επιμελητήριο Βόλου, Εργατικό Κέντρο Βόλου και Ομοσπονδία Επαγγελματιών- Βιοτεχνών Μαγνησίας, ο Εμπορικός Σύλλογος απέστειλε επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Για ακόμη μια φορά οι αρμόδιοι έδειξαν ολιγωρία και δεν απέστειλαν ουδεμία απάντηση επί του θέματος, αφού τους θίξαμε το μείζον πρόβλημα, που θα προκληθεί στην τοπική οικονομία  έπειτα από τη μεταστάθμευση της ταξιαρχίας και την απώλεια 20.000.000€, τα οποία ενισχύουν με κάθε τρόπο την εμπορική και επαγγελματική δραστηριότητα της πόλης.

Το οικονομικό αποτύπωμα προσδιορίστηκε κατά προσέγγιση στην χθεσινή εκδήλωση, όπου προήλθε από έγκυρα στοιχεία και επιβεβαιώθηκε μέσα από τις θέσεις της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών κι Εφέδρων , του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, της ΟΕΒΕΜ, του Συλλόγου Εστίασης και της Ένωσης Ξενοδόχων.

Μας χαροποιεί που έστω και την τελευταία στιγμή, η συνένωση θεσμικών και παραγωγικών φορέων της πόλης κινητοποίησαν έστω την απόφαση του Υπουργού Αμύνης, κου Αποστολάκη για αναστολή της μετεγκατάστασης της 32ης ΤΞΠΝ σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της εκδήλωσης. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε αποφέρει καρπούς, φυσικά η ανακοίνωση αυτή δεν μας ικανοποιεί καθώς δεν αποτελεί οριστική λύση, αλλά ίσως υποκρύπτει ψηφοθηρικούς λόγους. Ωστόσο, σας βεβαιώνουμε ότι δεν επαναπαυόμαστε σε εφήμερες αντιδράσεις κι απαιτούμε μια οριστική επίλυση του ζητήματος με τις καλύτερες δυνατές λύσεις για την υγιή οικονομία και ανάπτυξη της τοπικής αγοράς.

Τέλος, ευχαριστούμε για την υποστήριξη στην εκδήλωση τις ενώσεις και τους συνδέσμους αποστράτων κι εφέδρων αξιωματικών ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας Ν. Μαγνησίας, την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου και όλους τους θεσμικούς φορείς που  συμμετείχαν στην εκδήλωση. Κυρίως να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους εμπόρους, που στήριξαν την προσπάθεια μας αλλά και τους πολίτες που κατέθεσαν τις απόψεις τους για το μέλλον της Ν. Ιωνίας.