Η ανακοίνωση της αναβίωσης της ρύθμισης οφειλών των 120 δόσεων ήταν μια ευχάριστη είδηση για τον εμπορικό κόσμο, που βρίσκεται εγκλωβισμένος στα συσσωρευμένα χρέη των τελευταίων ετών. Η ρύθμιση οφειλών ήταν ένα από τα σημαντικά αιτήματα, που διεκδίκησε ο Εμπορικός Σύλλογος και το οποίο ικανοποιείται. Σύμφωνα με σχετικές διατάξεις  που θα κατατεθούν τέλος του μήνα  θα ανοίξουν οι πλατφόρμες για την υποβολή ρυθμίσεων.

Αν και η ανακοίνωση αυτή έδωσε ένα φως ελπίδας για να ανασάνει λίγο ο εμπορικός κι επαγγελματικός κόσμος, ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα δεκάδες προβλήματα που ταλανίζουν την επιχειρηματικότητα και για τα οποία, παρά τις πιέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και των μηνυμάτων της αγοράς δεν έχουν εισακουστεί.

Πρέπει άμεσα να τεθεί το θέμα θέσπισης του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού, η μείωση ορίου στους ελεύθερους επαγγελματίες/ αυτοαπασχολούμενους, να αρθεί η απόφαση της αύξησης της ασφαλιστικής εισφοράς  του ΕΦΚΑ των επαγγελματιών, κι επιτέλους, να εφαρμοστεί άμεσα η μείωση του ΦΠΑ, αν θέλουμε ακόμη να μιλάμε για μικρομεσαία επιχείρηση.