Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ουσιαστικά συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, μετά από τη σύνθεσή του σε σώμα, όπου τα βασικά θέματα ήταν η καταγραφή των προβλημάτων της αγοράς και η συγκρότηση ομάδων εργασίας για την επίλυση τους.
Ο Πρόεδρος, κ. Τσέλιος Κωνσταντίνος, διαχώρισε τα προβλήματα σε δυο ομάδες, τοπικά και πανελλαδικά.
Στην πρώτη ομάδα περιλαμβάνονται ζητήματα  που έχουν να κάνουν με τη γενικότερη εικόνα και λειτουργία της αγοράς μας (φωτισμός, καθαριότητα, επαιτεία, ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών, εξωραϊσμός παλαιών κτιρίων, απομάκρυνση οίκων ανοχής). Ειδικά στο θέμα της καθαριότητας τονίστηκε και η προσπάθεια που πρέπει να γίνει και προς πολλούς συναδέλφους προκειμένου να πεισθούν να αλλάξουν συνήθειες και νοοτροπίες που   υποβαθμίζουν την αγορά μας.
Η εξάλειψη του παράνομου εμπορίου όπου αυτό και αν ασκείται (παραλιακό μέτωπο, πεζόδρομοι εμπορικής αγοράς, λαϊκές αγορές), είναι ένα άλλο σημαντικό θέμα που θα απασχολήσει τα εκλεγμένα μέλη.
Έμφαση δόθηκε στην προσπάθεια να στηρίξουν οι καταναλωτές τις τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα προωθηθεί το επόμενο διάστημα ανάλογο μήνυμα προς τους καταναλωτές.
Κοινή διαπίστωση είναι πως η πόλη και η αγορά εμφανίζεται ανέτοιμη για την αξιοποίηση των τουριστών που επισκέπτονται με κρουαζιερόπλοια την πόλη μας. Απουσιάζουν βασικές υποδομές, εμπλέκονται αρμοδιότητες διαφορετικών φορέων και το σίγουρο είναι πως για να υπάρξει αποτέλεσμα θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός, συνεργασία και έγκυρη προετοιμασία για τις επόμενες περιόδους.
Πίεση θα ασκηθεί προς τράπεζες, υπηρεσίες και φορείς για αγορά προμηθειών και εκτέλεση εργασιών τους από τοπικές επιχειρήσεις.
Άλλα σημαντικά θέματα της τοπικής αγοράς που αναφέρθηκαν είναι το κυκλοφοριακό (έλλειψη ποδηλατοδρόμων, χώρων στάθμευσης κ.α), η αστυνόμευση, έλεγχοι νομιμότητας κινέζικων καταστημάτων, παροχή νερού και ρεύματος τουριστικών σκαφών.
Θέματα που αφορούν όλους τους εμπόρους και θα ασκηθεί πίεση σε δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα για την επίλυση τους είναι το ασφαλιστικό και η φορολογία που πλήττει τις εμπορικές επιχειρήσεις.
Η επαναφορά του κύρους του θεσμού προσφορών και εκπτώσεων είναι απαίτηση των περισσότερων εμπόρων ώστε να μειωθούν οι θεσμοθετημένες περίοδοι προσφορών και να απαγορευθούν οι προσφορές ένα μήνα πριν την έναρξη των εκπτώσεων, όπως ίσχυε παλαιότερα.
Μείωση ενοικίων με νομοθετική ρύθμιση και η πάταξη του παρεμπορίου με ελέγχους στα σημεία εισαγωγής των λαθραίων εμπορευμάτων (τελωνεία) είναι επίσης θέματα που χρήζουν άμεσης παρέμβασης από τα αρμόδια Υπουργεία για την επίλυσή τους.
Στο τέλος της συνεδρίασης δημιουργήθηκαν ομάδες από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που θα ασχολούνται με επιμέρους θέματα (ανάπλαση αγοράς, παρεμπόριο-λαϊκές αγορές, τουρισμός, τόνωση αγοράς-επικοινωνία μελών) προκειμένου να λειτουργούν με μεγαλύτερη συλλογικότητα, ευελιξία και αποτελεσματικότητα.

Για την δρομολόγηση των παραπάνω, προγραμματίζονται στο επόμενο διάστημα συναντήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με τον Δήμαρχο, τους αρμόδιους αντιδημάρχους, τον Περιφερειάρχη, τον Αστυνομικό Διευθυντή, τον ΟΛΒ, Τράπεζες κ.λ.π.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου με τον Αντιδήμαρχο, υπεύθυνο καθαριότητας  κ. Τσαμπάζη