Η δράση αυτή, που αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» , έχει ως στόχο την ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών ελληνικών επιχειρήσεων για επενδύσεις σε ψηφιακές εφαρμογές.

Ειδικότερα, οι Μμε επιχειρήσεις θα χρηματοδοτηθούν για την προμήθεια, απόκτηση και αξιοποίηση «κινητών» (mobile) εφαρμογών για τις δραστηριότητές τους.  Ενδεικτικά καλύπτονται:

  • Mobile εφαρμογές που επιτρέπουν σε στελέχη της επιχείρησης την πρόσβαση σε επιχειρησιακά δεδομένα.
  • Υπηρεσίες προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών προς πελάτες.
  • Εφαρμογές παροχής υπηρεσιών και προϊόντων, αξιοποιώντας το γεωγραφικό στίγμα του χρήστη και υπηρεσίες destination management.
  • Υπηρεσίες για την παροχή προσωποποιημένης πληροφόρησης,  τη διαχείριση του πελατολογίου κλπ.
  • Υπηρεσίες εικονικής ξενάγησης.
  • Υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών και εφαρμογές τιμολόγησης.
  • Υπηρεσίες ηλεκτρονικών κρατήσεων και πληρωμών για επιχειρήσεις ενοικιάσεως αυτοκινήτων, παραγωγής θεαμάτων, κινηματογράφους κλπ.
  • Διάθεση τουριστικών υπηρεσιών και οργάνωσης ταξιδιών.
  • Παρακολούθηση και διαχείριση στόλου οχημάτων, κράτηση θέσεων σε ταξί, λεωφορεία κλπ. 

Επισημαίνεται ότι οι εφαρμογές αυτές θα πρέπει:

–          να απευθύνονται είτε σε καταναλωτές (Β2C), είτε σε επιχειρήσεις (Β2Β), είτε να είναι ενδοεπιχειρησιακές (Β2Ε) και

–          να υλοποιηθούν σε μία τουλάχιστον πλατφόρμα εφαρμογών έξυπνων συσκευών (NokiaSymbian, GoogleAndroid, AppleiOS, RIM BlackBerry OS, Microsoft Windows Phone/ Mobile, Windows 7 tablet για υπολογιστές ταμπλέτες ,Palm/HP’sWebOS, SamsungBada, NokiaMaemo & MeeGo).

Στη δράση «digi-mobile» μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων που ασκούν οικονομική δραστηριότητα στον ελληνικό χώρο. Οι εξαιρέσεις αφορούν σε κωδικούς δραστηριότητας κατά ΚΑΔ που δεν είναι επιλέξιμοι λόγω του κανόνα De Minimis. Σημειώνεται ότι οι δαπάνες που επιδοτούνται αφορούν αποκλειστικά σε προμήθεια λογισμικού και/ή υπηρεσιών λογισμικού με τη μορφή «Software as a Service».

 Η τελική ημερομηνία συλλογής δικαιολογητικών είναι Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 .

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους τηλεφωνικά στα γραφεία του Συλλόγου.

Συνοπτικό ενημερωτικό έντυπο προγράμματος πατήστε εδώ

Δικαιολογητικά προγράμματος πατήστε εδώ

 

Χρήσιμες διευθύνσεις:

http://www.digitalaid.gr

www.digitalplan.gov.gr

www.mindev.gov.gr