Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο είχε χθες το Προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Δημήτρη Αρμενάκη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της ΕΣΕΕ και αφορούσε  μια εφ’ όλης της ύλης  εξέτασης των ζητημάτων που απασχολούν τους Έλληνες εμπόρους και είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης και Δημόσιας Τάξης.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά την συνάντηση, ήταν τα κάτωθι:
1. Οικονομικές και εμπορικές δραστηριότητες ΟΤΑ- Προβλήματα από την λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου και ιδίως του «παρεμπορίου»- Σύγκρουση αρμοδιοτήτων ελέγχου μεταξύ ΕΛ.ΑΣ και Δημοτικής Αστυνομίας.
2. Αυστηρή τήρηση του νομοθετικού πλαισίου για την μεταναστευτική πολιτική- έλεγχος λειτουργούντων καταστημάτων αλλοδαπών.
3. Κατάργηση του τέλους παρεπιδημούντων 2%.
4. Αναλογική καταβολή δημοτικών τελών, για τις εποχιακά λειτουργούσες επιχειρήσεις.
5. Έλεγχος και όρια αυξήσεων στα ανταποδοτικά τέλη από τους ΟΤΑ.
6. Μείωση των Διοικητικών Επιβαρύνσεων.
7. Συμμετοχή της ΕΣΕΕ στα Επιχειρησιακά Προγράμματα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» και «Ψηφιακή Σύγκληση».
8. Αυστηρή εφαρμογή του  νόμου για τα πολυκαταστήματα.
9. Καλύτερη αστυνόμευση, ιδίως με πεζές περιπολίες στους εμπορικούς δρόμους όλων των πόλεων.
10.  Έλεγχος εφαρμογής των νόμων γενικά.

Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών  αντιμετώπισε θετικά τα αιτήματα που υπέβαλε η ΕΣΕΕ, τα οποία αποτελούν ζητήματα πρώτης γραμμής για τον εμπορικό κόσμο της χώρας και αποφασίσθηκε η τακτική επαφή των δύο μερών, για τον έλεγχο της προόδου των σχετικών αποφάσεων. Επίσης, αποφασίσθηκε η από κοινού διοργάνωση ημερίδας, που θα αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις από τη Δημόσια Διοίκηση.