Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας από την Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2022 και ώρα 06:00 έως και την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 και ώρα 06:00

Σύμφωνα με την νέα ΥΑ Δ1α/ΓΠοικ30819/31-5-2022 καθορίζονται τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για την χρονική περίοδο από σήμερα, 1η Ιουνίου έως την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022.
Οι σημαντικότερες από τις διατάξεις την νέας ΥΑ, έχουν ως εξής:

  • Από τα μέσα προστασίας που ισχύουν για όλες τις δραστηριότητες, διεγράφη πλέον η χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.  Το μέτρο αφορά τόσο τους επιχειρηματίες και στους εργαζόμενους όσο και στους πελάτες.  Παραμένει ενεργή η υποχρέωση των ανεμβολίαστων ή μη πλήρως εμβολιασμένων εργαζομένων της επιχείρησης να κάνουν ένα PCR ή rapid test την εβδομάδα.
  •  Στα γενικά μέτρα που ισχύουν για όλες τις επιχειρήσεις, παραμένουν πλέον μόνο η τοποθέτηση αλκοολούχου διαλύματος και ο εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο.
  • Καταργείται ο περιορισμός των συναντήσεων/συνεδριάσεων με παρουσία μόνο 7 ατόμων.
  • Στα καταστήματα τροφίμων, υπάρχει ένας επιπλέον περιορισμός αυτός της απολύμανσης των τροχήλατων ή μη καλαθιών, ενώ στην εστίαση, η απολύμανση τραπεζιών/καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών.
  • Τέλος, ως προς τις συνελεύσεις και εκλογές, μπορούν να διενεργούνται είτε με ηλεκτρονικά μέσα είτε δια ζώσης είτε και με τους 2 τρόπους (υβριδικά) με την τήρηση του πρωτοκόλλου των συνεδρίων (Παράρτημα 5 της συνημμένης ΥΑ).