Κατηγορία Σεπτέμβριος, 2020

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

0

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου θα διεξάγει τις αρχαιρεσίες καθώς έληξε η τριετής θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η ημερομηνία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, ελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων Ομοσπονδίας εμπορίου & επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας είναι

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020
από τις 9.00 το πρωί έως 09:00 το βράδυ

στον ισόγειο χώρο
Σπ. Σπυρίδη 66 (μεταξύ Σωκράτους & 28ης Οκτωβρίου)

Τα μέλη κατά τη διαδικασία των εκλογών υποχρεούνται

 1. Να φορούν μάσκα
 2. Να υποδείξουν στο δικαστικό αντιπρόσωπο Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή Δίπλωμα οδήγησης ή οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο με φωτογραφία.
 3. Όσα μέλη δεν είναι οικονομικά ενήμερα έως και το έτος 2019, μπορούν να προβούν σε διακανονισμό των οφειλών με ελάχιστη καταβολή 4€ και ρύθμιση δόσεων.

Η Γ’ πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης με θέματα την Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και εκλογή οργάνων διοίκησης & αντιπροσώπων ΟΕΜΕΘ θα πραγματοποιηθεί την 29η Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 07:30 π.μ. στον ισόγειο χώρο Σπ. Σπυρίδη 66, 38221 Βόλος.

Οι υποψηφιότητες για τις εκλογές είναι οι εξής:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ

1 ΛΟΥΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
2 ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΑΡΙΣΤΕΑ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ
3 ΚΑΡΓΙΩΤΗΣ ΒΑΪΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
4 ΚΑΤΣΑΓΕΩΡΓΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΟΡΕΣΤΗ
5 ΚΟΝΤΑΚΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
6 ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΣΤΑΜΑΤΗ
7 ΣΙΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ του ΟΘΩΝΑ

ΕΝΩΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

1 ΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
2 ΑΒΑΡΙΤΣΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
3 ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΡΗΓΑ
4 ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΦΑΝΗ του ΜΑΡΚΟΥ
5 ΓΑΤΟΣ ΚΡΙΤΩΝ – ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
6 ΔΑΛΙΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΣΑΡΑΝΤΟΥ
7 ΖΑΝΤΖΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ του ΜΙΛΤΙΑΔΗ
8 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
9 ΛΑΡΥΓΓΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
10 ΜΑΓΑΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
11 ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ του ΛΟΥΚΑ
12 ΜΠΡΑΜΠΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
13 ΜΠΡΕΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
14 ΝΙΚΟΛΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ
15 ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΧΙΛΛΕΑ
16 ΠΑΣΧΑΛΗ ΝΑΤΑΛΙΑ του ΗΛΙΑ
17 ΣΑΚΕΛΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
18 ΣΑΜΟΥΗΛΙΔΗ ΕΛΛΗ του ΜΩΥΣΗ-ΜΩΡΙΣ
19 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
20 ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
21 ΧΑΚΙΜ ΑΜΙΝΑ-ΜΑΡΙΑ του ΟΥΑΛΙΝΤ
22 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ
23 ΧΡΟΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ του ΑΝΔΡΕΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ

1 ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΑΡΙΣΤΕΑ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ
2 ΚΑΡΓΙΩΤΗΣ ΒΑΪΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
3 ΚΑΤΣΑΓΕΩΡΓΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΟΡΕΣΤΗ
4 ΛΟΥΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
5 ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΣΤΑΜΑΤΗ
6 ΣΙΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ του ΟΘΩΝΑ

ΕΝΩΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

1 ΤΣΕΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
2 ΑΒΑΡΙΤΣΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
3 ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΡΗΓΑ
4 ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΦΑΝΗ του ΜΑΡΚΟΥ
5 ΓΑΤΟΣ ΚΡΙΤΩΝ – ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
6 ΔΑΛΙΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΣΑΡΑΝΤΟΥ
7 ΖΑΝΤΖΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ του ΜΙΛΤΙΑΔΗ
8 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
9 ΛΑΡΥΓΓΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
10 ΜΑΓΑΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
11 ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ του ΛΟΥΚΑ
12 ΜΠΡΑΜΠΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
13 ΜΠΡΕΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
14 ΝΙΚΟΛΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ
15 ΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
16 ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΧΙΛΛΕΑ
17 ΠΑΣΧΑΛΗ ΝΑΤΑΛΙΑ του ΗΛΙΑ
18 ΣΑΚΕΛΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
19 ΣΑΜΟΥΗΛΙΔΗ ΕΛΛΗ του ΜΩΥΣΗ-ΜΩΡΙΣ
20 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
21 ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
22 ΧΑΚΙΜ ΑΜΙΝΑ-ΜΑΡΙΑ του ΟΥΑΛΙΝΤ
23 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ
24 ΧΡΟΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ του ΑΝΔΡΕΑ

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά συνδικαλιστικά όργανα της πόλης, όμως χωρίς την προσπάθεια και την σύμπνοια όλων των μελών δεν μπορεί να καταφέρει να αντιμετωπίσει σθεναρά κι αποτελεσματικά πολλά και μεγάλα προβλήματα που πλήττουν τον μικρομεσαίο έμπορο.

Καλούμε τα μέλη μας όχι να προσέλθουν στην κάλπη για να ψηφίσουν πρόσωπα αλλά για να δείξουν ότι σ’ αυτό τον αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας επιχείρησης είμαστε όλοι μαζί, στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, δίνουμε το χέρι στο συνάδελφο και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με κοινή πορεία.

Αγαπητά μέλη, συνάδελφοι έμποροι,

Τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχτηκε το εμπόριο από μια δεκαετή και πλέον κρίση και από τις πρωτόγνωρες συνέπειες της πανδημίας μόνο αν είμαστε μαζί θα καταφέρουμε να βγούμε με λιγότερες ζημίες και βοηθήσουμε να κρατηθεί ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας στον οικονομικό κλάδο . O Σύλλογος καλείται και πάλι να διαδραματίσει υπεύθυνο και πρωταγωνιστικό ρόλο, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα των επιχειρήσεων, αλλά και της αγοράς μας γενικότερα.
Φορολογικό, ασφαλιστικό, επαγγελματική στέγη, ωράριο, αθέμιτος ανταγωνισμός, πολυκαταστήματα, παρεμπόριο, έλλειψη κανόνων και ελέγχων, είναι μερικά από τα σημαντικά, διαχρονικά αλλά και καινούρια προβλήματα, που αναζητούν επειγόντως λύσεις.
Την μόνη απάντηση στα παραπάνω αποτελεί η συλλογική, μεθοδική και οργανωμένη προσπάθεια και αυτή μπορεί να εκφραστεί μέσα από τον Εμπορικό Σύλλογο.
Χρειάζεται λοιπόν, συσπείρωση, μαζικότητα και οργάνωση, ώστε να αρθούν τα αδιέξοδα και να έχουμε ισχυρό λόγο.

Καλούνται λοιπόν όλα τα μέλη να συμμετέχουν ενεργά με την ψήφο τους στις εκλογές, και να αναδείξουν ένα Σύλλογο μεγάλο και δυνατό.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

0

Αγαπητά μέλη,
Η Γ’ Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την 23η Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, με τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης για συζήτηση και λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα παρακάτω:

 1. Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού 2019
 2. Έκθεση ελεγκτικής επιτροπής
 3. Προϋπολογισμός 2020
 4. Έγκριση Διοικητικού Απολογισμού 2019

Όπως έχει οριστεί σύμφωνα με το άρθρο τέταρτο του Ν.4702/2020 ορίζεται ότι η ισχύς της παρ. 2 του τριακοστού τρίτου άρθρου της από 20.3.2020 Π.Ν.Π. ως προς τη δυνατότητα διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης με τηλεδιάσκεψη των μελών και με απόφαση της 52ης διοικητικής συνεδρίασης (Πρακτικά 52ης /28-08-2020) καλούνται τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου σε τακτική γενική συνέλευση, από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης.
Για τη συμμετοχή τους τα μέλη του Συλλόγου πρέπει να ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο, εφόσον έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή τηλεδιάσκεψης ZOOM στα κινητά τηλέφωνα (smartphone ή tablet) ή στον υπολογιστή τους από το store.

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/83184735167?pwd=VXZMbHBvNnl4UHRpQ2ZzYUltYmtvdz09

Η είσοδος απαιτεί κωδικό, ο οποίος θα αποσταλεί στo ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) των μελών. Σε περίπτωση μη παραλαβής του συνδέσμου και του κωδικού παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε άμεσα με τη Γραμματεία (τηλ: 2421025479 & email: info@esv.gr)

I. Δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση

Η Γενική Συνέλευση συγκροτείται από τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη, τα οποία έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους έως και για το προηγούμενο έτος.
II. Διαδικασία συμμετοχής, παρακολούθησης και ψήφου στη Γενική Συνέλευση από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης

Προκειμένου τα μέλη να συμμετάσχουν και να ψηφίσουν στην τακτική γενική συνέλευση της 23ης Σεπτεμβρίου 2020, που θα πραγματοποιηθεί από απόσταση χωρίς φυσική παρουσία απαιτείται η δημιουργία και χρήση ηλεκτρονικού λογαριασμού. Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα απαιτείται υπολογιστής ή κινητό τηλέφωνο (smartphone ή tablet), με εγκατεστημένη εφαρμογή ZOOM και δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο (internet).
Κατά την είσοδο στην εφαρμογή: Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/83184735167?pwd=VXZMbHBvNnl4UHRpQ2ZzYUltYmtvdz09
θα πρέπει τα στοιχεία που εισάγονται να ταυτίζονται με τα στοιχεία που είναι καταχωρημένα στο μητρώο μελών του ΕΣΒ (όνομα, επίθετο). Ο κωδικός (passcode) που απαιτείται θα έχει αποσταλεί στο email των μελών.
Τα μέλη που θα συμμετέχουν στη γενική συνέλευση θα πρέπει να παρακολουθούν με ηλεκτρονικά ή οπτικοακουστικά μέσα τη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης. Θα λαμβάνουν το λόγο και θα ψηφίζουν σε πραγματικό χρόνο ονομαστικά επί των θεμάτων της ημερησίας διάταξης.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις τα μέλη μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία ηλεκτρονικά (info@esv.gr) ή τηλεφωνικά (2421025479).

Παραμένουν τα μέτρα τήρησης των αποστάσεων στο εμπόριο

0

Αυτή είναι η νέα Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 40381/27-6-2020 (ΦΕΚ 3958Β΄), με την οποία παρατείνονται οι περιορισμοί και οι κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, έως και 30 Σεπτεμβρίου 2020 παράλληλα με τους ειδικότερους κατά τόπο περιορισμούς.
Η υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας παραμένει σε ισχύ.
Ειδικά για την Αττική, η υποχρέωση χρήσης μάσκας δεν περιορίζεται μόνο στους χώρους των καταστημάτων λιανικής αλλά επεκτείνεται και σε όλους τους άλλους τυχόν χώρους εργασίας που διατηρεί η επιχείρηση. Εξαίρεση από την χρήση μάσκας έχουν μόνο όσοι εργάζονται σε ατομικό χώρο, χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου (σύμφωνα με την ΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 56924 – ΦΕΚ 3957Β΄).
Συνημμένα θα βρείτε ενημερωτικό υλικό για τα μέτρα προστασίας (τα οποία καλό είναι να τοιχοκολλώνται στα καταστήματα), το έντυπο αυτοαξιολόγησης προκειμένου οι επιχειρήσεις να διευκολυνθούν στη λήψη των κατάλληλων μέτρων πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού, καθώς και την σχετική εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Εργασίας.

Πατήστε εδώ για την εγκύκλιο

Πατήστε εδώ για αφίσα

Πατήστε εδώ για χρήση αντισηπτικού

Το «Επιχειρηματικό Πανόραμα» θα διοργανωθεί το 2021

0

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου αποφάσισε ομόφωνα  τη μεταφορά της  έκθεσης “Επιχειρηματικό Πανόραμα”  για την επόμενη χρονιά συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα της πανδημίας, τις ακυρώσεις άλλων εκθέσεων (ΔΕΘ κ.α.) και την επιδημιολογική κατάσταση στη Μαγνησία.

Η μεγαλύτερη έκθεση του Βόλου, θα αναβίωνε μετά από δέκα χρόνια φέτος αλλά οι ραγδαίες εξελίξεις της πανδημίας του COVID- 19 συνετέλεσαν στην απόφαση αναβολής του « Επιχειρηματικού Πανοράματος» για το έτος  2021.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης οι διοργανωτές αποφάσισαν να μεταφέρουν την επόμενη χρονιά την επιτυχημένη έκθεση “Επιχειρηματικό Πανόραμα”,  ώστε να διεξαχθεί σε ένα ασφαλές υγειονομικά περιβάλλον και με την προσδοκία της ευχαρίστησης για όλους τους επισκέπτες .

Ο επιτυχημένος θεσμός, μια μοναδική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις της Μαγνησίας να προβληθούν καθώς απευθύνεται σε χιλιάδες επισκέπτες, καταναλωτικό κοινό αλλά και επαγγελματίες που συνάπτουν εμπορικές συμφωνίες, αναζωογονεί οράματα και διαμορφώνει ένα δημιουργικό περιβάλλον σε όσους επιθυμούν να αναζητήσουν νέες ευκαιρίες.

Σε μια δύσκολη περίοδο για την επιχειρηματικότητα, η ιδέα του Εμπορικού Συλλόγου να αναβιώσει την επιτυχημένη έκθεση και να εμφυσήσει νέα δυναμική, χαρακτηρίζεται ευχάριστη έκπληξη από παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι μεταφέρουν τις προσδοκίες τους για την επόμενη χρονιά.

Ο χρονικός προσδιορισμός της διοργάνωσης εντός του 2021, θα ανακοινωθεί με νεότερη ανακοίνωση.

Ευχαριστούμε όλους τους επαγγελματίες που στηρίζουν το θεσμό και τους φορείς της πόλης που συνέβαλαν για τη διοργάνωσή του. Ελπίζουμε η νέα χρονιά να είναι χρονιά καλύτερων και νέων ευκαιριών. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

0

Ο Πρόεδρος , κ. Οντόπουλος Απόστολος και τα μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου «βρέθηκαν» σε τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής πολιτικής, κ Τριαντόπουλο Χρ., χθες ημέρα Πέμπτη 03 Σεπτεμβρίου 2020, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο.
Στα πλαίσια μιας προοπτικής του εμπορίου και της αντιμετώπισης προβλημάτων που επιβαρύνουν την εμπορική κίνηση και λειτουργία των καταστημάτων κυμάνθηκε η συζήτηση με έμφαση στις επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων συνάθροισης ατόμων, που πλήττουν κυρίως τον κλάδο των ανθοπωλών και της οργάνωσης εκδηλώσεων. Επίσης, αναφέρθηκε η πτώση της αγοράς στον τομέα ένδυσης κι υπόδησης, ο οποίος παρά τις εκπτώσεις δεν είδε το τζίρο να ανεβαίνει. Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου μετέφερε την εικόνα της αγοράς και τις έντονες ανησυχίες του για την εξέλιξη των χειρισμών ενόψει δεύτερου κύματος της πανδημίας. Τέλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης αιτήθηκε να παραταθεί το μέτρο «Μείωση ενοικίου των εμπορικών επιχειρήσεων» και να αναζητηθούν λύσεις για το έντονο πρόβλημα ελλείψεως της ρευστότητας στην αγορά.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ευχαρίστησε τον κ. Τριαντόπουλο Χρ., ο οποίος αφουγκράστηκε και κατέγραψε τα προβλήματα της αγοράς και παρείχε τη θετική ανταπόκριση για ενέργειες που θα προωθήσουν το επιχειρηματικότητα και την εμπορική άνθηση.

Πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης Αρχαιρεσιών

0

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου αποφάσισε και όρισε τις ημερομηνίες διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης για τη διενέργεια αρχαιρεσιών.

Καλούνται λοιπόν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου στο  χώρο (ισόγειο κατάστημα)  οδού , Σπ. Σπυρίδη 66, 38221 Βόλος.

Σύμφωνα με το καταστατικό οι ημερομηνίες που ορίζονται για την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης  είναι η Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου  ή η Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου ή η Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020.

Προς αποφυγή ταλαιπωρίας και άσκοπων μετακινήσεων η Γενική Συνέλευση του Ε.Σ.Β. θα πραγματοποιηθεί ΤΕΛΙΚΑ  την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 07:30 π.μ.

Μοναδικό  θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι:

« Ορισμός Εφορευτικής Επιτροπής Αρχαιρεσιών ΕΣΒ »

Μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης θα διεξαχθεί η διαδικασία αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΓΕΦΥΡΑ”

0

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ενημερώνει τα μέλη του και τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες ότι  πραγματοποιείται  σε δανειολήπτες το πρόγραμμα “Γέφυρα“.

Σχετικά με το πρόγραμμα αναφέρονται τα εξής:

Ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου 2020, η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) του Υπουργείου Οικονομικών, για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Γέφυρα», το οποίο αφορά την επιδότηση δανείων με υποθήκη στην Α’ κατοικία όσων επλήγησαν από τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ, www.keyd.gov.gr, μέσω μιας απλής και εύκολης για τον χρήστη διαδικασίας, χωρίς να χρειάζεται η συνυποβολή οποιουδήποτε δικαιολογητικού. Εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, θα λάβουν την κρατική επιδότηση για συνολικά 9 μήνες.

Η συνεισφορά του Δημοσίου για την υποστήριξη των πληγέντων συμπολιτών μας που έχουν εξυπηρετούμενα δάνεια ή με καθυστέρηση έως 90 ημέρες, ανέρχεται στο 90% της μηνιαίας δόσης και μέχρι του ποσού των 600 ευρώ, ανά πιστωτή, για το 1ο τρίμηνο. Στο 2ο τρίμηνο η συνεισφορά ανέρχεται στο 80% της μηνιαίας δόσης και στο 3ο τρίμηνο στο 70%.

Για όσους έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια ή με καθυστέρηση άνω των 90 ημερών, τα οποία δεν έχουν ακόμη καταγγελθεί, η συνεισφορά ανέρχεται στο 80% της μηνιαίας δόσης και μέχρι του ποσού των 500 ευρώ, ανά πιστωτή, για το 1ο τρίμηνο. Στο 2ο τρίμηνο η συνεισφορά ανέρχεται στο 70% της μηνιαίας δόσης και στο 3ο τρίμηνο στο 60%.

Στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ή δάνεια με καθυστέρηση άνω των 90 ημερών, τα οποία έχουν ήδη καταγγελθεί, η επιδότηση ανέρχεται στο 60% της μηνιαίας δόσης και μέχρι του ποσού των 300 ευρώ, ανά πιστωτή, για το 1ο τρίμηνο. Στο 2ο τρίμηνο η συνεισφορά ανέρχεται στο 50% της μηνιαίας δόσης και στο 3ο τρίμηνο στο 30%.

Επιλέξιμα θεωρούνται τα φυσικά πρόσωπα που έχουν είτε τα ίδια, είτε σύζυγος ή εξαρτώμενο μέλος, αποδεδειγμένα πληγεί και ενταχθεί στα ληφθέντα μέτρα στο πλαίσιο του κορωνοϊού.

Πληγέντες από τον κορωνοϊό θεωρούνται -μεταξύ άλλων- ελεύθεροι επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα που ασκούν ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα στους οποίους παρασχέθηκε οικονομική ενίσχυση (αρ.8 Π.Ν.Π.20-03-2020) ή είχαν μείωση εσόδων μεγαλύτερη ή ίση από 20% στο Β τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, όσοι έλαβαν ενίσχυση με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής ή μέσω του μηχανισμού “Συνεργασία”, εταίροι προσωπικών ή κεφαλαιουχικών εταιρειών των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί υποχρεωτικά ή έχουν λάβει ενίσχυση (αρ.8 Π.Ν.Π.20-03-2020), ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έλαβαν μειωμένο μίσθωμα, άνεργοι και μακροχρόνια άνεργοι στους οποίους παρασχέθηκε οικονομική ενίσχυση, εργαζόμενοι στους οποίους παρασχέθηκε οικονομική ενίσχυση ή είχαν μείωση του μέσου μικτού μηνιαίου μισθού Μαρτίου-Απριλίου σε σχέση με τον αντίστοιχο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου κ.α. (βλ. αρ. 71 Ν.4714/2020).

Το Κέντρο Ενημέρωσης & Υποστήριξης Δανειοληπτών (Κ.Ε.Υ.Δ.) Βόλου αποτελεί περιφερειακή υπηρεσία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για δημόσια υπηρεσία η οποία ενημερώνει δωρεάν δανειολήπτες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και συνεργάτες τους (λογιστές, δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους κ.α.). Αν και τα Κ.Ε.Υ.Δ. δεν υποβάλλουν αιτήσεις, δεν προβαίνουν σε ρυθμίσεις – κουρέματα, ωστόσο, ενημερώνουν για το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και τις λύσεις που παρέχει, συμβουλεύουν και απαντούν σε απορίες ώστε οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να τηλεφωνήσουν στο  213.212.57.30 για να προγραμματίσουν ραντεβού. Στη συνέχεια ένας υπάλληλος του Κ.Ε.Υ.Δ. Βόλου θα τους καλέσει τηλεφωνικά για να τους ενημερώσει (προσωρινά, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την προστασία από τον κορωνοϊό, τα ραντεβού εξυπηρετούνται τηλεφωνικά).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους www.keyd.gov.gr καθώς και την ιστοσελίδα www.keyd.gov.gr/covid19-gefyra/

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

0

Σύμφωνα με το άρθρο τέταρτο του Ν.4702/2020 ορίζεται ότι η ισχύς της παρ. 2 του τριακοστού τρίτου άρθρου της από 20.3.2020 Π.Ν.Π. ως προς τη δυνατότητα διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης με τηλεδιάσκεψη των μελών και με απόφαση της 52ης διοικητικής συνεδρίασης (Πρακτικά 52ης /28-08-2020) καλούνται τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου σε τακτική γενική συνέλευση, από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με το καταστατικό οι ημερομηνίες που ορίζονται για τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης  είναι η Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου  ή η Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου ή η Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020.

Προς αποφυγή τεχνικών θεμάτων η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί ΤΕΛΙΚΑ  την 23η Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, με τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης για συζήτηση και λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα παρακάτω:

 1. Έγκριση Οικονομικού  Απολογισμού  2019
 2. Έκθεση ελεγκτικής επιτροπής
 3. Προϋπολογισμός 2020
 4. Έγκριση Διοικητικού  Απολογισμού  2019
 1. Δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση

Η Γενική Συνέλευση συγκροτείται από τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη, τα οποία έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους έως και για το προηγούμενο έτος.

 1. Διαδικασία συμμετοχής, παρακολούθησης και ψήφου στη Γενική Συνέλευση από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης

Προκειμένου τα μέλη να συμμετάσχουν και να ψηφίσουν στην τακτική γενική συνέλευση της 23ης Σεπτεμβρίου 2020, που θα πραγματοποιηθεί από απόσταση χωρίς φυσική παρουσία απαιτείται η δημιουργία και χρήση ηλεκτρονικού λογαριασμού. Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα απαιτείται υπολογιστής ή κινητό τηλέφωνο (smartphone ή tablet), με εγκατεστημένη εφαρμογή ZOOM και δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο (internet).

Κατά την είσοδο στην εφαρμογή θα πρέπει τα στοιχεία που εισάγονται να ταυτίζονται με τα στοιχεία που είναι καταχωρημένα στο μητρώο μελών του ΕΣΒ (όνομα, επίθετο).

Περαιτέρω οδηγίες συμμετοχής στη γενική συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης θα αποσταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email)  και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου (www.esv.gr) .

Τα μέλη που θα συμμετέχουν στη γενική συνέλευση θα πρέπει να παρακολουθούν με ηλεκτρονικά ή οπτικοακουστικά μέσα τη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης. Θα λαμβάνουν το λόγο και θα ψηφίζουν σε πραγματικό χρόνο ονομαστικά επί των θεμάτων της ημερησίας διάταξης.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις τα μέλη μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία ηλεκτρονικά (info@esv.gr) ή τηλεφωνικά (2421025479).