Κατηγορία Ιούνιος, 2021

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 και ώρα 6:00

0

Δ1α/Γ.Π.οικ.38197/18.6.2021

Λιανεμπόριο

  • Διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self- test) σε εβδομαδιαία βάση για τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες των επιχειρήσεων λιανεμπορίου, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία, σύμφωνα με τους κανόνες της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.32209/24.5.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και Επικράτειας «Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία» (Β’ 2192), όπως τροποποιήθηκε με την υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.35098/4.6.2021 (Β’ 2372) κοινή υπουργική απόφαση, όπως εκάστοτε ισχύει.
  • Λειτουργία επιχειρήσεων λιανεμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων (mall) και των εκπτωτικών χωριών, καθώς και των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου “κατάστημα εντός καταστήματος” (shops in a shop), τηρουμένης της αναλογίας ενός (1) ατόμου ανά 16 τ.μ.. Στους κοινόχρηστους χώρους η αναλογία ορίζεται σε κάθε περίπτωση σε έναν (1) πελάτη ανά 10 τ.μ..
  • Ειδικώς στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία έως έξι (6) πελατών σε χώρους εμβαδού έως 100 τ.μ..
  • Υποχρεωτική ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού εξυπηρετούμενων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.

Δελτίο Τύπου

0

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και η Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας προτείνουν στα μέλη τους, εμπόρους κaι επιχειρηματίες να παραμείνουν κλειστά την ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος, Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί ως ‘’Εθιμική‘’ αργία που τηρείται από το σύνολο των επιχειρήσεων της πόλης καθώς και από άλλες περιοχές της χώρας.

Επιστολή προς Υπουργoύς Οικονομικών & Ανάπτυξης για απαλλαγή καταβολής ενοικιών

0


Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου απέστειλε επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα Χρ και Ανάπτυξης. κ Γεωργιάδη Αδ., κοινοποιώντας την αντίστοιχα στον Γεν. Γραμματέα Οικ. Πολιτικής κ . Τριαντόπουλο Χρ. και στους τοπικούς Βουλευτές ζητώντας την απαλλαγή καταβολής ενοικιών για μήνα Ιούνιο και μέτρα στήριξης για τις εμπορικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρονται ως εξής:

” Κύριοι,

Όπως γνωρίζετε παρά το «άνοιγμα» του λιανεμπορίου χιλιάδες έμποροι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και επιβαρυμένοι με υποχρεώσεις από την μη λειτουργία της αγορά. Οι χαμηλοί καθημερινοί τζίροι προκαλούν αγωνία για την επιβίωση των επιχειρήσεων μας. Η εμπορική αγορά δεν έχει βρει ακόμη το βηματισμό της, γι’ αυτό χρειάζεται πολύς χρόνος και στήριξη με «εργαλεία» ανάπτυξης, ώστε να βελτιωθεί σταδιακά η κατάσταση της πολύμηνης υπολειτουργίας των επιχειρήσεων.

Οφείλουμε να σας τονίσουμε την αδήριτη ανάγκη ενίσχυσης και στήριξης των εμπορικών επιχειρήσεων, ώστε να επιβιώσουν στην δύσκολη μετά Covid-19 εποχή. Ένα σημαντικό μέτρο στήριξης αποτελεί η απαλλαγή καταβολής ενοικίων όσων επιχειρήσεων στεγάζονται σε μισθωμένα ακίνητα. Είναι απαραίτητο να παραμείνει το μέτρο της υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίων με παράλληλη επιδότηση των ιδιοκτητών, ώστε να λάβουν το γρηγορότερο δυνατό το σύνολο των μισθωμάτων που τους αναλογούν και να μπορέσουν να καλύψουν όλες τις υποχρεώσεις τους.

Ας μη ξεχνάμε ότι το λιανεμπόριο μέχρι και την 15η Μαΐου λειτουργούσε με σοβαρά περιοριστικά μέτρα (click away και click inside), τα οποία ήταν αποτρεπτικά για την υψηλή επισκεψιμότητα σε καταστήματα και την αγοραστική δυναμική. Οι επιχειρήσεις δεν έχουν δομηθεί να λειτουργούν με περιορισμούς ως προς την εξυπηρέτηση και την κατανάλωση, αποτέλεσμα που διαφαίνεται από την ύφεση της καταναλωτικής κίνησης.

Αιτούμαστε λοιπόν και για το μήνα του Ιουνίου, οι πληγείσες εμπορικές επιχειρήσεις να μην υποχρεούνται την καταβολή ενοικίων, έως ότου η αγορά να επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς της. Θα θέλαμε να λάβετε σοβαρά υπόψη ότι είναι απαραίτητο να λειτουργήσουμε έως το τέλος του έτους με μειωμένες δαπάνες και μέτρα επιδοτήσεων , ώστε να αποφευχθούν πολλά λουκέτα καταστημάτων και οδηγηθούν επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στην ανεργία.”