Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ως συνδικαλιστικό όργανο των εμπόρων της αγοράς αφουγκράζεται  τις ανάγκες των μελών του  και θέτει τα θεμέλια για προοπτικές διατήρησης και επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τοπικά αλλά και πανελλαδικά. Γι ‘ αυτό προτρέπει τα μέλη του να μην κινηθούν με βάση τη λογική του «φόβου του απέναντι πολυκαταστήματος που μπορεί να παραμείνει ανοικτό την Κυριακή» και να τηρήσουν το ωράριο λειτουργίας όπως διαμορφώθηκε μέσα από τις δικές τους ανάγκες.

Το μέτρο της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας δοκιμάστηκε κι απέτυχε παταγωδώς καθώς δεν κατάφερε να αποτρέψει το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά αντιθέτως άνοιξε τον  «ασκό του Αιόλου» για την επικράτηση ξένων μονοπωλίων, ενώ τελικά συμβάλλει στο κλείσιμο ακόμα περισσότερων τοπικών επιχειρήσεων. Η ανάπτυξη της αγοράς θα έρθει μέσα από στοχευόμενες κινήσεις ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με εθνική στρατηγική για την ανασυγκρότηση της οικονομίας για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη (2η ευκαιρία, χαμηλότοκα δάνεια, αδέσμευτος λογαριασμός κ.ά).

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου απηύθυνε  κάλεσμα στους τοπικούς φορείς της πόλης και της Θεσσαλίας ( Eπιμελητήριο Μαγνησίας, Eργατικό Κέντρο Βόλου, Ένωση Καταναλωτών Βόλου , όμορους Εμπορικούς Συλλόγους,  Ένωση Επαγ/Βιοτ. & Εμπόρων Αλμυρού, Εμπορικός Σύλλογος  Ζαγοράς, Εμπορικός Σύλλογος  Σκιάθου, Σύλλογος Χρυσοχόων , Σύλλογος Οπτικών, Βιβλιοπωλών,  ΟΕΒΕΜ, ΑΔΕΔΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, Βουλευτές Μαγνησίας, κ.α.) με επιστολή  να σταθούν συμπαραστάτες στην πλειοψηφική απάντηση των εμπόρων της πόλης μας, οι οποίοι εκφράζουν ότι δεν  επιθυμούν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές πλην των Κυριακών των εορταστικών περιόδων (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Πάσχα).

Στην επιστολή διατυπώνεται  ξεκάθαρα το μήνυμα, ότι το θέμα λειτουργίας των καταστημάτων 8 Κυριακές έχει απαξιωθεί από τον εμπορικό κόσμο.  Γι΄αυτό καλούνται,  λοιπόν, με τη σειρά τους,  ως φορείς της πόλης, να στηρίξουν τη δίκαιη θέση του Συλλόγου με δημοσιευμένη δήλωση στα τοπικά μέσα αλλά και τις  δράσεις μας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της Κυριακής 5 Νοεμβρίου 2017 .

Αντίστοιχα, απέστειλε  επιστολή έκκλησης προς τα  πολυκαταστήματα της πόλης, τα οποία είναι κομμάτι της τοπικής αγοράς, διότι ο Βόλος  είναι ο χώρος που δραστηριοποιούνται,  και τόσο οι καταναλωτές  όσο και αρκετοί  επιχειρηματίες της πόλης μας είναι πελάτες τους,  όπως σεβαστούν  την απόφαση αυτή και ακολουθήσουν  τη θέση του Συλλόγου. Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου εξέφρασε την ελπίδα θετικής ανταπόκρισης στο κάλεσμα του και ευχήθηκε για συνέχεια μιας ευδόκιμης συνεργασίας για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Στέλνουμε το μήνυμα αυτό όχι γιατί δεν θέλουμε να δουλέψουμε, αντιθέτως μάλιστα γιατί θέλουμε να δουλεύουμε, γιατί θέλουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, γιατί θέλουμε να ανταμείβουμε τους εργαζομένους μας με αξιοπρέπεια κι όχι να λειτουργούμε σαν σκλάβοι των πολυεθνικών.

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ»