Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου έπειτα από το κάλεσμα της πλειοψηφίας των εμπόρων  ,  να διατηρήσουν κλειστά τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους  οι συνάδελφοι έμποροι κι επιχειρηματίες της τοπικής αγοράς  την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, θέλει να ευχαριστήσει ακόμη μια φορά όσοι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα ,  όσοι  δεν παρασύρθηκαν από το «φόβο των πολυκαταστημάτων» και λειτούργησαν με συλλογικότητα, όπως απαιτείται  για την επιβίωση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου με ιδιαίτερη χαρά ευχαριστεί τους εκπροσώπους της ΟΕΒΕΜ και ιδιαίτερα το Σύλλογο Χρυσοχόων – Ωρολογοποιών Μαγνησίας, οι οποίοι παρευρέθηκαν χθες στην «ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ – ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ», η οποία έγινε στον ανοιχτό χώρο του Αγ. Νικολάου.  Με την παρουσία  τους οι έμποροι εξέφρασαν ότι το μέτρο της Κυριακάτικης Λειτουργίας των καταστημάτων δεν  αποτελεί μέτρο ανάπτυξης, δεν λύνει τα προβλήματα της επιβίωσης της μικρομεσαίας επιχείρησης , αντιθέτως μάλιστα ωθεί στην εδραίωση των πολυεθνικών.

Ακόμη, ευχαριστούμε όλους τους φορείς, συγκεκριμένα  την ΟΕΒΕΜ, το  Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Βόλου, την Ένωση Καταναλωτών, οι οποίοι εξέφρασαν δημόσια τη στήριξη τους στην πρόταση του Συλλόγου μας να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα. Επίσης, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε πολλές επιχειρήσεις αθηναϊκών συμφερόντων και πολυκαταστήματα που σεβάστηκαν την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου και δεν άνοιξαν τα καταστήματα τους την  Κυριακή.

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι η πλειοψηφία των εμπόρων τήρησαν αυτό που δηλώνουν, ότι είναι επιθυμητή και συμφέρουσα η λειτουργία καταστημάτων μόνο τις Κυριακές εορταστικών περιόδων ( Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά , Πάσχα) και σε αυτούς επαφίεται η δυναμική του Συλλόγου. Ακόμη κι όσοι άνοιξαν, όμως παρατήρησαν ότι παρά την όποια κινητικότητα είχε κυρίως η Ερμού , αυτό δε μεταφράστηκε σε τζίρο, γιατί όπως έχουμε δηλώσει « Δε λείπει ο χρόνος από τον καταναλωτή, αλλά τα χρήματα».

Ευελπιστούμε στην κατάργηση μέτρων που επιβλήθηκαν στην ελληνική αγορά και επιβαρύνουν τη μικρομεσαία επιχείρηση ενώ ευνοούν τα συμφέροντα  πολυεθνικών. Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου με συχνές παρεμβάσεις και δράσεις θα επιμείνει να ελαφρύνει το βάρος των ΜμΕ από τα δυσβάσταχτα ασφαλιστικά, φορολογικά κι άλλα μέτρα που τους συνθλίβουν. Το όραμά μας είναι να γεμίσουν οι εμπορικοί δρόμοι της πόλης μας με την αίγλη του παρελθόντος, να ξανανοίξουν όλα τα καταστήματα που ερήμωσαν την πόλη και να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας με υπαλλήλους που θα εργάζονται και θα αμείβονται. Καλούμε, λοιπόν, όλους τους εμπόρους της πόλης να σταθούν δίπλα μας και να ενωθούν υπό τη σκέπη του Συλλόγου μας για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες.