Επιστολή με προτάσεις ετοίμασε ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου προς το ΤΕΜΠΜΕ, που αφορούν τις προϋποθέσεις δανειοδότησης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, με αφορμή την ενημερωτική ημερίδα που διοργανώθηκε για σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου και ώρα 18:30 από το Επιμελητήριο Μαγνησίας και τον Εμπορικό Σύλλογο στο DOMOTEL XENIA Βόλου. Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

 Θέμα : Ρύθμιση προϋποθέσεων χρηματοδότησης επιχειρήσεων με την εγγύηση ΤΕΜΠΕ

Παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη και κάνετε αποδεκτές τις παρακάτω προτάσεις που αφορούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση δανείων στις επιχειρήσεις μέσω ΤΕΜΠΜΕ.

1. Να ενταχθούν στην ρύθμιση του Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε και οι επιχειρήσεις στις οποίες ο Μέσος Όρος των τριών τελευταίων χρόνων είναι κερδοφόρος, έτσι θα αρθεί μια αδικία κατά την οποία μία επιχείρηση μπορεί τον έναν από τα τρία τελευταία χρόνια να μην υπήρξε κερδοφόρα (για διάφορους λόγους) αλλά σαν Μ.Ο τα τρία αυτά τελευταία χρόνια εμφανίζεται κερδοφόρα. Επισημαίνουμε πως και για ένταξη στα Π.Ε.Π του Γ΄ Κ.Π.Σ κριτήριο αποτελούσε ο Μ.Ο της κερδοφορίας των τριών τελευταίων ετών. 
2. Να ενταχθούν στην ρύθμιση του Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε και οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε ρύθμιση των χρεών τους προς τις Δ.Ο.Υ και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς με την προϋπόθεση ότι με την εκταμίευση του δανείου θα αποπληρωθούν οι οφειλές τους προς τις Δ.Ο.Υ και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Με αυτό τον τρόπο και οι επιχειρήσεις θα βοηθηθούν και το Δημόσιο και οι ασφαλιστικοί οργανισμοί θα εισπράξουν τα οφειλόμενα.
3. Να αυξηθεί το ποσοστό χορηγούμενου δανείου από το 30% στο 50% του Μ.Ο του κύκλου εργασιών των τριών τελευταίων ετών.
4. Να δίνονται τακτικά Εβδομαδιαία Δελτία τύπου από το Τ.Ε.Μ.Π.Ε στα ΜΜ.Ε με την πορεία του προγράμματος και στατιστικά στοιχεία ( το ποιες τράπεζες προχωρούν στην χορήγηση των δανείων , αριθμός εγκρίσεων , συνολικό ποσό των δανείων, Μ.Ο ποσού δανείων κλπ).
5. Να μειωθεί ο απαιτούμενος χρόνος έγκρισης του δανείου στις 10 έως 20 ημέρες.

Με εκτίμηση
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου
του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου

Ο Πρόεδρος                           Η Γενική Γραμματέας

Μαγαλιός Αλέξανδρος       Κλεφτάκη Βασιλική