Αίτημα παράτασης αντικατάστασης ταμειακών μηχανών έως τέλος του 2020.

Δημοσιεύθηκε 16.07.2020 από τη στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου έχει αποστείλει επιστολή στον Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Πιτσιλή Γεώργιο προκειμένου να αιτηθεί μια ακόμη παράταση αντικατάστασης των ταμειακών μηχανών, η οποία έχει οριστεί ήδη έως τις 31η Ιουλίου.

Η  αναγκαιότητα διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ είχε ανακοινωθεί πολλά χρόνια πριν και είχαμε μπει στη λογική να διαθέτουμε ταμειακές μηχανές με προδιαγραφές, όμως με τα νέα δεδομένα οι προδιαγραφές αυτές δεν αρκούν. Το θέμα αυτό επανήλθε φέτος  με την υποχρεωτική αντικατάσταση τους ή την αναβάθμισή τους, όπου αυτή είναι δυνατή.

Η παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο λόγω της πανδημίας ήταν ορθή και ήταν αποτέλεσμα πιέσεων. Θεωρούμε ότι με την μέχρι τώρα αρνητική πορεία της εμπορικής αγοράς είναι αναγκαία μια παράταση μέχρι τέλος του έτους  2020, ώστε να υπάρχει ένα περιθώριο οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων. Το κόστος αντικατάστασης ξεκινά από €300 και ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης μπορεί να είναι μεγαλύτερο, ενώ δεν λείπουν οι περιπτώσεις που επιχειρήσεις διαθέτουν περισσότερες από μία ταμειακές. Στην παρούσα οικονομική συγκυρία, η αντικατάσταση ή ακόμα και η αναβάθμιση της ταμειακής μηχανής, αποτελεί ένα επιπλέον κόστος για την επιχείρηση, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει επανέλθει από το πλήγμα του κορονωϊού.

Θεωρούμε δίκαιο το αίτημα επανεξέτασης της παράτασης μέχρι τέλος του έτους. Άλλωστε η αναμονή τόσων χρόνων δεν επρόκειτο να αλλάξει για μια παράταση επιπλέον μηνών.

Η επιστολή είναι η εξής:

«Κύριε Διοικητά,

Σύμφωνα με την απόφαση της ΑΑΔΕ, συγκεκριμένα πρόκειται για την Αριθμ. Α.1100/7-5-2020 απόφαση της ΑΑΔΕ με θέμα «Τροποποίηση της απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. Α. 1011/16/1.2020 (85Β’)«Απόσυρση από τη χρήση μοντέλων Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ), που έλαβαν άδεια καταλληλότητας με βάση τις Α.Υ.Ο.Ο. έχει δοθεί παράταση  έως τις 31 Ιουλίου 2020 η υποχρεωτική απόσυρση των παλαιών ταμειακών μηχανών λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος έπειτα από το οικονομικό πλήγμα που υπέστη λόγω της πανδημίας δεν κατάφερε να βρει το βηματισμό του και παράλληλα παλεύει να ανταπεξέλθει σε συσσωρευμένες υποχρεώσεις. Η άμεση απόσυρση παλαιών ταμειακών μηχανών κι αντικατάστασή τους είναι ένα κόστος άνω των 300€ κι ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου εκφράζοντας την ανησυχία των συναδέλφων αιτείται, λοιπόν,  μια ακόμη παράταση της άνω απόφασης μέχρι τέλος του έτους 2020, ώστε όλοι οι επαγγελματίες να είναι δυνατόν να ανταποκριθούν στα κόστη.

Θεωρούμε ορθό βήμα τη  σύνδεση των ταμειακών μηχανών
με το Taxis για να αποστέλλουν σε αυτό όλα τα δεδομένα των αποδείξεων που θα έχουν εκδοθεί κι αποτελεί μια ανταπόκριση σε εκσυγχρονιστικά μέτρα.

Η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ είχε προγραμματιστεί χρόνια πριν για να υλοποιηθεί, γι’ αυτό δεν πιστεύουμε ότι δεν μπορεί έπειτα από μια τόσο ισχυρή οικονομική κρίση 3 μηνών να δοθεί μια επιπλέον παράταση για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης.»

Σχολιάστε αυτήν τη δημοσίευση!

Πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να μπορέσετε να σχολιάσετε.