Παράταση από την ΑΑΔΕ των προθεσμιών προσαρμογής ταμειακών μηχανών

Δημοσιεύθηκε 22.07.2020 από τη στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Έπειτα από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου στον Διοικητή της Αρχής κ. Γ. Πιτσιλής κοινοποιώντας το στους Βουλευτές Μαγνησίας και με αίτημα φορέων της αγοράς  σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΑΔΕ, ο Διοικητής έκανε δεκτό το αίτημα παράτασης αντικατάστασης ταμειακών μηχανών  μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020.

Συγκεκριμένα:

– Για την απόσυρση των ξεπερασμένων Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ) – ταμειακών μηχανών, που είχαν λάβει άδεια καταλληλότητας τα έτη 2002 έως 2005.
– Για την αναβάθμιση των λογισμικών των χρησιμοποιούμενων ΦΗΜ, που αφορούν στο πρωτόκολλο επικοινωνίας και κρυπτογράφησης (τεχνικές προδιαγραφές) για την διαβίβαση των δεδομένων τους στο πληροφοριακό σύστημα.


Και οι δύο προθεσμίες ήταν προγραμματισμένο να λήξουν την 31η Ιουλίου 2020.
Την δεδομένη χρονική στιγμή όπου οι επιχειρήσεις μετρούν ακόμα τις πληγές τους από τις πρωτοφανείς συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού και προσπαθούν για την επάνοδό τους στην όποια κανονικότητα, η ΑΑΔΕ με την παράταση των σχετικών προθεσμιών δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι, οι εκ μέρους του κράτους παρεμβάσεις και ζητούμενες προσαρμογές πρέπει να γίνονται με γνώμονα την διευκόλυνση του επιχειρείν και τη διασφάλιση ευνοϊκότερων όρων για την επιβίωσή του.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου στηρίζει τη συμβολή της ΕΣΕΕ, στις σχετικές επικοινωνίες της με το Υπουργείο Οικονομικών, όπου ήδη αναζητεί τρόπους για την επιδότηση του κόστους των αναγκαίων αντικαταστάσεων και αναβαθμίσεων των ΦΗΜ από πόρους του ΕΣΠΑ, προκειμένου το λιανεμπόριο να ανακτήσει σταδιακά τον βηματισμό του.

Σχολιάστε αυτήν τη δημοσίευση!

Πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να μπορέσετε να σχολιάσετε.