ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε 04.12.2020 από τη στην κατηγορία Δελτία Τύπου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου εκφράζει για ακόμη μια φορά την έντονη δυσαρέσκεια του για την «παιγνιώδη» συμπεριφορά Υπουργών της κυβέρνησης, όπου με τις αναγγελίες τους προκαλούν σύγχυση στον εμπορικό κόσμο και επιδεινώνουν το κλίμα αγανάκτησης που ήδη βιώνουμε.

Από τη μια το φημολογούμενο “click away” και τώρα το άνοιγμα των καταστημάτων εποχιακών ειδών χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις για το πως θα λειτουργήσουν και ποια καταστήματα με αντίστοιχο ΚΑΔ θα έχουν άρση αναστολής λειτουργίας. Οι αναγγελίες που δεν συνοδεύονται έγκαιρα από τις αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις μόνο σύγχυση προκαλούν στους ήδη προβληματισμένους εμπόρους.

Η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων εποχιακών ειδών είναι ιδιαίτερα επιθυμητή καθώς δίνει την ευκαιρία επαναλειτουργίας της μικρομεσαίας επιχείρησης βαθμιαία. Αυτό που δεν είναι ούτε θεμιτό ούτε δίκαιο να ευνοείται ο κλάδος των μεγάλων αλυσίδων σούπερμαρκετ , που εμπορεύονται τα χριστουγεννιάτικα είδη ως δευτερεύοντα ΚΑΔ όπως κι άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα πόσο θεμιτό είναι να αναστέλλεται η πώληση των ίδιων ειδών  από τις μικρές επιχειρήσεις; Μήπως τείνουμε σε καταστάσεις που ευνοούν το ολιγοπώλιο και καλλιεργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού;

Θα ήταν φρόνιμο όπως ήδη έχουμε αναφέρει οι αρμόδιοι Υπουργοί πριν τις αναγγελίες τους να βρίσκονται σε διάλογο με τους αντίστοιχους φορείς του εμπορίου, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα  τους κανόνες της αγοράς, και να προετοιμάσουν με σοβαρότητα και υπεύθυνο σχεδιασμό την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων, οι οποίες δεν πλήττονται μόνο από την πανδημία αλλά και από πρόχειρες ανακοινώσεις και αθέμιτο ανταγωνισμό. 

Δυστυχώς, αντιλαμβανόμαστε ότι την ανησυχία του μικρομεσαίου εμπόρου δεν τη συμμερίζεται η κυβέρνηση, η οποία εξακολουθεί να λαμβάνει αποφάσεις ερήμην μας. Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου παρακαλεί τους αρμόδιους να είναι υπεύθυνοι και συνεπείς στις ανακοινώσεις τους και να συνοδεύονται από άμεση έκδοση υπουργικών αποφάσεων με διευκρινίσεις και ελλείψεις ασαφειών.

Σχολιάστε αυτήν τη δημοσίευση!

Πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να μπορέσετε να σχολιάσετε.