ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Δημοσιεύθηκε 16.01.2021 από τη στην κατηγορία Ανακοινώσεις

Σύμφωνα με τις τελευταίες υπουργικές ανακοινώσεις ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ενημερώνει τα μέλη του – μέχρι την επίσημη αποτύπωση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των μέτρων που θα ισχύσουν- για τις κυριότερες προϋποθέσεις της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου, όπως προκύπτουν από το γράφημα που έχει αναρτήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης και την πληροφόρηση από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ενημερώνει για τα εξής:

·        Έναρξη λειτουργίας του συνόλου των λιανεμπορικών επιχειρήσεων, από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021.

·        Το ωράριο λειτουργίας της αγοράς προτείνεται να παραμείνει ως έχει στην πόλη μας.

Συγκεκριμένα:   Δευτέρα              8:30 – 14:30 / ΚΛΕΙΣΤΑ

                             Τρίτη                   8.00 – 14:00 / 17:00 – 20:00

                             Τετάρτη              8:30 – 14:30 / ΚΛΕΙΣΤΑ

                             Πέμπτη               8.00 – 14:00 / 17:00 – 20:00

                             Παρασκευή        8.00 – 14:00 / 17:00 – 20:00

                             Σάββατο             8:30 – 14:30 / ΚΛΕΙΣΤΑ                

Κυριακή              ΚΛΕΙΣΤΑ

       Το εθνικό ωράριο λειτουργίας ξεκινά από τις  7:00 π.μ., το οποίο μπορούν να εφαρμόσουν οι συνάδελφοι σε περίπτωση όγκου εργασίας. Προσοχή το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων δεν επιτρέπεται πέραν τις 20:00 μ.μ.

·        Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 με προτεινόμενο ωράριο για τα μέλη μας 11:00 – 17:00.

·        Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός:

Ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης).
Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. 1 άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον.  Και αυτό το μέτρο ισχύει πλέον οριζόντια και για όλο το λιανεμπόριο (συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων).  Τα σχετικά μεγέθη ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δεν συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματία/ες και προσωπικό.

• Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.

·        Υποχρεωτική ανάρτηση στην είσοδο από τον υπεύθυνο του καταστήματος του μέγιστου πληθυσμού πελατών που μπορεί να εισέλθει εντός του καταστήματος και τήρηση από την επιχείρηση ασφαλούς συστήματος μέτρησης (με κάρτα ή άλλο μέσο).

·        Υποχρεωτική απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

·         Οι αναστολές των συμβάσεων των εργαζόμενων θα δοθεί δυνατότητα να διατηρηθούν μέχρι και τον Φεβρουάριο.

Ένα σημαντικό βήμα για την επαναλειτουργία της αγοράς, έπειτα από συνεχείς παρεμβάσεις και υπομνήματα  από τη συλλογική προσπάθεια των εμπορικών συλλόγων και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας.  Εφιστάται η προσοχή στους συναδέλφους να τηρήσουν απαρέγκλιτα όλα τα παραπάνω μέτρα με κύριο μέλημα τη δημόσια υγεία καθώς και  προς αποφυγή  προστίμων, που διπλασιάζονται κατά 50% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης .

Ευελπιστούμε στην ομαλή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και κάθε βήμα μας θα είναι κοντά στην επαναφορά της κανονικότητας της κοινωνικής κι εμπορικής ζωής.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΟΛΟ

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

Σχολιάστε αυτήν τη δημοσίευση!

Πρέπει να είστε συνδεδεμένος για να μπορέσετε να σχολιάσετε.