Στις 15-17 Μαΐου 2009, στην Καλαμπάκα, πραγματοποιήθηκε η 12η συνάντηση στελεχών και διοικητικών υπαλλήλων του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου (Κ.Α.ΕΛ.Ε.) της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.). Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη από την κεντρική δομή, τα παραρτήματα και τα γραφεία του Κ.Α.ΕΛ.Ε στην Αττική και την περιφέρεια.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των στελεχών σε θέματα διοικητικής και στρατηγικής φύσης και η περαιτέρω ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών, σχετικά με τη λειτουργία και την οργάνωση του Κ.Α.ΕΛ.Ε. Μεταξύ άλλων, έγινε παρουσίαση του εκπαιδευτικού έργου του έτους 2008, ανά παράρτημα και γραφείο, συζητήθηκαν ζητήματα προβολής και δημοσιότητας των δραστηριοτήτων του Κ.Α.ΕΛ.Ε. και έγινε ενημέρωση σχετικά με τα βασικά χαρακτηριστικά των έργων «Ανάπτυξη 145 Επαγγελματικών Περιγραμμάτων» και «Ερμείον 2 – Προγράμματα Δια βίου Εκπαίδευσης της Ε.Σ.Ε.Ε.», τα οποία θα υλοποιηθούν από το Κ.Α.ΕΛ.Ε. και την Ε.Σ.Ε.Ε., αντίστοιχα.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ στελεχών και διοικητικών υπαλλήλων, από την οποία προέκυψαν χρήσιμα στοιχεία για περαιτέρω ανάλυση και διεργασία. Ιδιαίτερα τονίστηκε η σημασία άμεσης και συνεχούς συνεργασίας μεταξύ των παραρτημάτων και των γραφείων.
Από το Κ.Α.ΕΛ.Ε. Βόλου συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, κ. Μαγαλιός Αλέξανδρος, ο Διοικητικός Υπεύθυνος του Γραφείου και Αντιπρόεδρος του Ε.Σ.Β, κ. Τσέλιος Κωνσταντίνος, καθώς η υπεύθυνη Λειτουργίας Γραφείου, κ. Περιστερά Αριέτα.