Είναι πια σαφές ότι οι ανακοινώσεις κι οι αποφάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης για την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές που δεν εμπίπτουν σε εμπορική θεσμοθετημένη περίοδο κινούνται σε ενέργειες που επιτρέπουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Η  Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων την πρώτη φορά ακύρωσε την λειτουργία των καταστημάτων της 6ης  Νοεμβρίου λόγω κακοκαιρίας και την προηγούμενη 13ης Νοεμβρίου λόγω του Μαραθωνίου, όποιος διεξαγόταν μόνο στην περιοχή της Αθήνας. Αντιλαμβανόμαστε ότι ο εμπαιγμός του Υπουργείου είναι ολοφάνερος. Οι προφάσεις για αναβολή της λειτουργίας των καταστημάτων των προηγούμενων Κυριακών είναι όχι απλά αστείες, αλλά έως κι επικίνδυνες για την νοημοσύνη όλων μας.

Έτσι, λοιπόν, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου μας ανακοίνωσε ότι γίνεται η μεταφορά της κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την επόμενη Κυριακή 27Νοεμβρίου.

Για ακόμη μια φορά ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου στηλιτεύει τέτοιου είδους ανακοινώσεις που προβαίνουν στην  απαξίωση της πλειονότητας των μικρών επιχειρήσεων. Να υπενθυμίσουμε, λοιπόν, ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις δεν αποτελούν «παιχνίδι» του Υπουργείου να «παίζει» με αθέμιτα μέσα και να θίγει τα οικονομικά συμφέροντα  χιλιάδων μικρομεσαίων εμπόρων, οι οποίοι σηκώνουν στις πλάτες τους το βάρος της ελληνικής οικονομίας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου καλεί το Υπουργείο Ανάπτυξης να ανακαλέσει την εν λόγω απόφασή του και μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου προτείνει στα εμπορικά καταστήματα μέλη του να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022.