Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου απέστειλε για ακόμη μια φορά επιστολή προς το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, την οποία κοινοποίησε στους τοπικούς Βουλευτές. την ΕΣΕΕ και την Ομοσπονδία ΕΜ.Ε. Θεσσαλίας με θέμα  την Παράταση της  Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας έως 31/12 στην υποβολή του Ε4. 

Θεωρούμε ότι το αίτημα της χρονικής  παράτασης  της διαδικασίας  που αφορά  την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας είναι επιτακτική ανάγκη, καθώς τόσο οι  εμπορικές επιχειρήσεις  όσο και τα λογιστικά- φοροτεχνικά γραφεία αδυνατούν πραγματικά  να ανταποκριθούν στα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, που δίνονται βάσει των υπουργικών  αποφάσεων για ολοκλήρωση της διαδικασίας έως τέλος του μήνα και χωρίς καμία ενημέρωση κι οδηγίες για την υλοποίηση της.

Ο ΕΣΒ αιτείται την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής του Ετήσιου Πίνακα Προσωπικού Ε4 μέχρι τις 31/12/2022, αντί της 30/11, ώστε να πλήρως ενημερωμένοι και έτοιμοι εργοδότες και εργαζόμενοι.

Είναι πραγματικότητα  ότι οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις σε συνεργασία με τα λογιστικά γραφεία, που ήδη φέρουν μεγάλο όγκο εργασιών κι εκκρεμών υποθέσεων δεν προλαβαίνουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Σκοπός άλλωστε είναι  η ομαλή εφαρμογή της διαδικασίας της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, που αποτελεί ένα χρήσιμο ψηφιακό εργαλείο για την εξυγίανση της αγοράς εργασίας κι όχι η άσκοπη επιβολή προστίμων