Στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου συναντήθηκαν ο Πρόεδρος ΕΣΒ, κ. Οντόπουλος Απ,  κι ο Αντιπρόεδρος ΕΣΒ, κ. Σακελάρης Γ. με τον Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, με αφορμή την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου για την Κυριακή 27/11  και την επιστολή για παράταση εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου αναφέρθηκε εκτενώς στα μείζονα προβλήματα της εμπορικής αγοράς, την έλλειψη ρευστότητας και τη ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους. Κύρια συζήτηση αποτέλεσε η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, οι οποίες μετατρέπονται σε «κουτί της Πανδώρας» εφόσον η μερική απελευθέρωσή τους θα επιφέρει τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις στη μικρομεσαία επιχείρηση και στη λειτουργία της αγοράς. Ο ΕΣΒ ζητά την εφαρμογή των εορταστικών Κυριακών και σαφή τροποποίηση του νόμου στα πλαίσια θεσμοθετημένης εμπορικής δραστηριότητας, ώστε να μη αφήνονται περιθώρια επιλεκτικής εφαρμογής σύμφωνα με τις βουλές του εκάστοτε Υπουργού. Ακόμη, τόνισε τη σημασία περιορισμού των περιόδων προσφορών κι εκπτώσεων με συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις προκειμένου να μην οξύνονται φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά.
Ο Πρόεδρος ΕΣΒ εξέφρασε την έντονη αγωνία του για την αντιμετώπιση των υπέρογκων εξόδων σε καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια που πλήττουν «θανάσιμα» του τζίρους των επιχειρήσεων. Η αύξηση κόστους στην λειτουργία του καταστήματος είναι ένα μέρος του προβλήματος που προστίθεται στις ήδη επιβαρυμένες υποχρεώσεις του επιχειρηματία από την πανδημία και την οικονομική κρίση. Τα εμπορεύματα και η μεταφορά τους λόγω αύξησης καυσίμων είναι μια άλλη πτυχή που έχει επηρεάσει τον εφοδιασμό προμηθειών και προϊόντων για τα καταστήματα.
Τέλος, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα παράτασης εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας προκειμένου να ολοκληρωθεί σωστά η ένταξη των εργαζομένων και να γίνει πλήρη ενημέρωση σε εργοδότες και εργαζομένους για την ορθή χρήση του νέου ψηφιακού εργαλείου αλλά και να υπάρξει ο κατάλληλος εξοπλισμός για την εφαρμογή του.
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος από την πλευρά του ανέφερε ότι έχει προχωρήσει σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς τόσο για το ζήτημα της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, όσο και για την παράταση εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας. «Στις δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που διανύουμε και οι οποίες πιέζουν ασφυκτικά την τοπική αγορά και τα νοικοκυριά, η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να λάβει ενεργές πολιτικές, ικανές να ενισχύσουν τον τζίρο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις», τόνισε ο Βουλευτής και δήλωσε ότι σε κάθε περίπτωση θα συνεχίζει να συμβάλει από την πλευρά του στην κοινοβουλευτική ανάδειξη των δίκαιων αιτημάτων του Συλλόγου.