Ανακοινώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου ότι σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 10 της Υπουργικής Απόφασης Α2-861/2013 Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών – ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ,  για βιομηχανικά προϊόντα που πωλούνται σε καταστήματα εκτός των παντοπωλείων, στις λιανικές τιμές που αναγράφονται στις πινακίδες, τιμοκαταλόγους, ετικέτες, συσκευασίες κλπ. μαζί με την τιμή λιανικής που εμπεριέχει τον ΦΠΑ θα πρέπει να αναγράφεται και η τιμή προ Φ.Π.Α.

 Συστήνουμε στις επιχειρήσεις να προσαρμόσουν άμεσα τις τιμές τους με τις επιταγές της παραπάνω Υπουργικής Απόφασης, δεδομένου ότι εάν σε μία καταγραφή συνολικής τιμής δεν υπάρχει παράπλευρη αναγραφή και της τιμής προ Φ.Π.Α., αυτή σε ενδεχόμενο έλεγχο πιθανότατα θα θεωρηθεί ελλιπής και μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο 500 € ανά κωδικό προϊόντος.

Επειδή η συγκεκριμένη απόφαση είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει σύγχυση και παρεξηγήσεις στην πράξη, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου πιέζει μέσω των συλλογικών της Οργάνων, η Υπουργική αυτή Απόφαση να αρθεί.