Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου αποφασίστηκε και φέτος να διοργανωθεί ο διαγωνισμός «Καλύτερη Χριστουγεννιάτικη Βιτρίνα» για τα καταστήματα-μέλη του Συλλόγου. Η αξιολόγηση θα γίνει από επιτροπή, στην οποία φέτος θα συμμετέχει κι η Ένωση Καταναλωτών Βόλου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους τηλεφωνικά έως Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου (τηλ:24210 25479) . Τα καταστήματα των μελών του ΔΣ δεν συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Για τις ημέρες των εορτών ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου προγραμματίζει διάφορες εκδηλώσεις. Στις άμεσες προθέσεις του είναι η επέκταση της μεγαφωνικής εγκατάστασης σε κάθετες εμπορικές οδούς της Ερμού, προκειμένου  να δημιουργηθεί  γιορταστικό κλίμα  σε όλη την αγορά.  Ακόμη, ο Σύλλογος  προτίθεται να καταθέσει  προτάσεις και  ιδέες που αφορούν εορταστικά δρώμενα στην εμπορική αγορά, για την υλοποίηση των οποίων, όμως,  απαιτείται η συνεργασία και η συνεισφορά και άλλων  εμπλεκόμενων φορέων της πόλης ( όπως του  Δήμου Βόλου, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ.α.), με τους οποίους θα υπάρχει επαφή στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Η εμπορική αγορά του Βόλου θα συμμετέχει στη Χριστουγεννιάτικη Λευκή Νύχτα, που διοργανώνει η ΕΚΠΟΛ, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 με αφορμή την έναρξη της εορταστικής περιόδου στην πόλη μας, διαμορφώνοντας το ωράριο των καταστημάτων ειδικά για την ημέρα αυτή με ώρες λειτουργίας  11:00 έως 19:00 .