Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου απέστειλε χθες επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χατζηδάκη Κ. και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γεωργιάδη Άδ., κοινοποιώντας την στους τοπικούς Βουλευτές και την ΕΣΕΕ με αίτημα την παράταση οικονομικών υποχρεώσεων των επαγγελματιών κι εμπόρων της περιοχής Μαγνησίας έως 15 /8/ 2023 λόγω της έκρυθμης κατάστασης της πυρκαγιάς και της εκκένωσης περιοχών. Έπειτα, από την χθεσινή εξέλιξη στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου τίθεται επιτακτική ανάγκη πρόληψης μέτρων και αποφάσεων για τη στήριξη των συμπολιτών μας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή του ότι από την Τετάρτη 26/07/2023 η βιομηχανική περιοχή της πόλης μας είχε τεθεί εκτός λειτουργίας εξαιτίας της πυρκαγιάς που εξελίσσεται στην περιοχή της Μαγνησίας . Δυστυχώς, εκτός της εκκένωσης  κάποιων περιοχών,  η περιοχή που εδρεύουν βιομηχανίες, βιοτεχνίες και εργοστάσια δεν ηλεκτροδοτούνταν μέχρι χθες, Πέμπτη 27/07 με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή οποιαδήποτε ηλεκτρονική συναλλαγή.

Οι τελευταίες ημέρες του μήνα είναι ημέρες τακτοποίησης οικονομικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων και εταιρειών. Η δυσκολία πληρωμής των συναλλαγών τόσο σε τοπικό επίπεδο, δηλαδή οι οικονομικές υποχρεώσεις με μικρομεσαίες επιχειρήσεις τόσο στην περιοχή της Μαγνησίας αλλά και πανελλαδικά καθίσταται αδύνατη για τις επόμενες ημέρες.

Ο Σύλλογος μας θεωρεί ότι τίθεται θέμα επιτακτικής ανάγκης να υπάρξει απόφαση παράτασης οικονομικών υποχρεώσεων τόσο των πληγέντων όσο και των επιχειρήσεων που εδράζονται στην περιοχή της Μαγνησίας έως την ημέρα της 15ης Αυγούστου 2023.

Ευελπιστούμε γρήγορα να τελειώσει ο Γολγοθάς των συνανθρώπων μας σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος. Ο επιχειρηματικός κόσμος προσπαθεί να συμπαρασταθεί και να σταθεί όρθιος όχι μόνο εξαιτίας της οδύνης και οιμωγής των συμπολιτών μας αλλά και των οικονομικών επιπτώσεων των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε, λοιπόν, τους αρμόδιους Υπουργούς  όπως λάβουν υπόψη την κατάσταση των συναδέλφων και προβούν σε απαραίτητες ενέργειες για την ελάφρυνση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.