Κοινή συνεδρίαση πραγματοποίησαν ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, το Εργατικό Κέντρο Βόλου και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, παρουσία εκπροσώπου της Νομαρχίας Μαγνησίας. Θέμα της συνεδρίασης ήταν την καταστρατήγηση του ωραρίου της αγοράς της πόλης μας, από πολυκαταστήματα και κινέζικα καταστήματα καθώς και η μεθόδευση κατάργησης της αργίας της Κυριακής.  Οι εμπλεκόμενοι φορείς εξέδωσαν το παρακάτω κοινό ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς οι  εκπρόσωποι του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων Βόλου, του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, του Εργατικού Κέντρου Βόλου, της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε.) που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, παρουσία εκπροσώπου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, κ. Νικολάου Ντίτορα, αποφασίσαμε ομόφωνα τα παρακάτω:

1. Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων του Βόλου θα είναι αυτό που αποφασίζεται από τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και θα ακολουθείται από όλα τα καταστήματα, μέλη και μη.

2. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην άσκηση κάθε μορφής εμπορίου την Κυριακή.

3. Με απόφαση του Νομάρχη να κηρυχθούν επίσημα αργίες οι κατ΄έθιμον αργίες (τοπικός Άγιος, Καθαρά Δευτέρα, Αγίου Πνεύματος).

4. Καταδικάζουμε κάθε μορφής άσκηση παρεμπορίου και αθέμιτου ανταγωνισμού απ΄όπου και αν προέρχεται.

5. Εφαρμογή της Εργατικής Νομοθεσίας.

Οι φορείς ανησυχούν σοβαρά για τις εξελίξεις και θα προχωρήσουν  στη δημιουργία Ομάδας Παρατηρητηρίου που θα παρακολουθεί την αγορά για την τήρηση των παραπάνω.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΛΟΥ
ΟΙΥΕ