Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, κ. Κικίλια Βασίλη, με κοινοποίηση στους Βουλευτές Μαγνησίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου,  ζητώντας την παρέμβασή του για την ταχύτερη διαδικασία αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις, κυρίως αυτών που εδρεύουν στη συνοικία των Παλαιών Βόλου.

Στην επιστολή αναφέρεται με σαφήνεια η αναγκαιότητα επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων στα Παλαιά, οι οποίες επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό από τις δυο απανωτές κακοκαιρίες, χάνοντας σχεδόν ολοσχερώς εμπορεύματα, πρώτες ύλες, μεταφορικά μέσα και μηχανήματα.

Δυστυχώς, οι επιχειρηματίες της περιοχής ενώ έχουν υποβάλλει αιτήσεις στο arogi.gov για την λήψη αποζημιώσεων, σε πολλές από αυτές δεν έχει καταβληθεί ακόμη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ξεκινήσουν διαδικασίες για τη βαθμιαία αποκατάσταση ζημιών και την επαναλειτουργία των  επιχειρήσεων τους.

Επισημαίνεται ότι ο επιχειρηματικός κόσμος βρίσκεται σε αγανάκτηση και απελπισία καθώς πέρα από τις τρέχουσες φορολογικές κι ασφαλιστικές υποχρεώσεις υπάρχουν ανάγκες αγοράς νέου εμπορεύματος και πρώτων υλών για να ξεκινήσουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργού για την άμεση αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων με ιδιαίτερη προτεραιότητα στις επιχειρήσεις με έδρα την περιοχή Παλαιών Βόλου, οι οποίες χρήζουν άμεσης οικονομικής αρωγής και επισυνάπτεται η λίστα των επιχειρήσεων  της περιοχής, όπου έγινε η καταγραφή.

Τέλος, τονίζεται ιδιαίτερα ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα και πρόληψη προκειμένου να αποφευχθούν οι συνέπειες μιας οικονομικής κρίσης στην περιοχή της Θεσσαλίας, η οποία θα αποβεί μοιραία τόσο για τους τοπικούς επιχειρηματίες και εργαζομένους όσο και για την ευρύτερη εγχώρια οικονομία.